Connect with us

Știri

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni își continuă proiectele. Câteva exemple în articol

Published

on

Așa cum deja știți, nouă ne place să arătăm oamenii de valoare, persoanele care reprezintă comunitate. Oameni printre oameni care se fac remarcați prin fapte și proiecte importante, realizate pentru bunăstarea comunității. De-a lungul timpului jurnaliștii Călărași News au luat la pas județul pentru a scoate informația direct de la sursă, documentare fața locului prin fotografii, reportaje video și declarații. Ajungând în localitatea Fundeni care se află la peste 100 de reședința de județ, am descoperit o localitate în care se poate vedea în mod evident faptul că primarul social democrat Gheorgiță Cărtușanu știe să facă pe plac oamenilor, știe cum să îi mulțumească.

Nu îi place să se laude, nu vorbește prea mult despre lucrurile bune pe care le face din modestie, dar știe să își pună amprenta acolo unde muncește. Agenda de pe biroul acestuia este plină aproape tot timpul. Echipa din primăria Fundeni este tânără și pusă pe făcut treabă. O spunem și noi, dar o spun și oamenii pe care i-ama bordat în discuții prin localitate.

CĂMIN CULTURAL REABILITAT DIN BANII GUVERNULUI PSD

În apropierea primăriei am zărit o clădire peste care au trecut multe primăveri, pereți scorojiți și acoperișul mâncat de ploaie. Am întrebat în primărie ce se întâmplă cu respectiva clădire. Primarul Gheorghiță Cărtușanu ne-a explicat faptul că reprezintă o prioritate pentru el, ni s-a prezentat documentația de realizare a unui nou Cămin Cultural pentru Fundeni. Proiectul este ambițios și foate util.

Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții, pe amplasamentul actualului Cămin Cultural. Aici există o construcție părăsită, cu geamurile zidite, fără poartă. Mă doare sufletul să văd asta”-  spune primarul Cărtușanu, după care continuă “Aici, la Căminul Cultural oamenii trebuie să descopere sufletul comunei. Aici trebuie să prezentăm spectacole cu copiii noștri, întâlniri, să rulăm filme, șezători, un taraf. Putem dezvolta socializarea către tinerii din comună, sau dezvolta programe interactive. Sunt atât de multe oportunități…

“Sunt atâtea lucruri bune pe care le putem face pentru oamenii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat. Încrederea lor trebuie să o răsplătim prin vorbe” – spune modest primarul, prezentând planșe care au în spate devize, note de fundamentare, teancuri de documente. Proiectele Primăriei sunt expuse în fața instituției”. Deci, putem aprecia faptul că există implicare!

Advertisement

Sala Consiliului Local din Fundeni a fost reamenajată. Funcționarii o folosesc pe post de birou operativ, aici se lucrează la proiectele de dezvoltare din comună.

Nu este ușor să ții atâtea evidențe la proiecte, să respecți termenele lor, să urmărești responsabilitățile. Mă bucur de colegi tineri, bine pregătiți pe care i-am îndrumat să fie aproiape de oameni să le rezolve problemele așa cum o fac și eu. Dacă o solicitare a lor este legală trebuie să-i dăm curs imediat, nu accept amânări, spune Cărtușanu. Iar problemele comunei le discut cu oamenii peste tot. Așa am stabilit ca priorități finalizarea în acest an a lucrărilor de reabilitare a unei Instituții școlare.”- spune primarul Gheorghiță Cărtușanu

STADION MODERN ÎN COMUNA FUNDENI

O altă mare surprinză pe care edilul o pregătește pentru locuitorii din Fundeni este realizarea unui stadion. O investiție modernă, tribune, vestiare, incinte, săli de ședințe.

Am depus proiectul pentru Căminul Cultural și pe cel pentru un stadion modern, cu tribune și săli, vestiare. Ne preocupă sănătatea în localitate și aceasta se poate realiza practicând sportul dar și prin reabilitarea clădirii Dispensarului actual. Nu am voie să uit de continuarea lucrărilor la infrastructură și de aceea asfaltarea continuă anual, împreună cu modernizarea rețelei de apă și canalizare. Nu uit doleanțele celor din Frunzănești, voi suplimenta cantitatea de apă ce trebuie livrată mai alea vara afirmă primarul Cărtușanu

VOLUM MAI MARE DE APĂ PENTRU IRIGAȚIILE DIN FUNDENI

Din discuțiile pe care le-am avut cu oamenii din localitate, o parte a acestora ne-au atras atenția asupra unei probleme ce este întâlnită pe timp de vară.   Mare parte din locuitorii comunei au gradini în curte și sunt nevoiți să folosească apa din rețeau publică, iar dacă numărul celor ce folosesc apa la stopit este mare, debitul și presiunea scad considerabil. Primarul a identificat problema și a găsit o soluție eficientă.

Mulți au curți, terenuri pe care le stropesc cu apa din rețeaua publică. Sunt soluții de a suplimenta debitul forând puțuri noi, extinzând capacitatea de prelucrare a stației de tratare a apei. Nu sunt lucruri simple, necesită expertiză, oameni care să lucreze cu profesionalism pentru comuna noastră. Cel mai important proiect va fi acela de introducere a gazelor naturale în localitate. Avem documentația depusă și realizat un parteneriat cu comunele învecinate. Dezvolt o relație bună cu constructorii, cu executanții lucrărilor, zilnic mă deplasez acolo unde trebuie. Aceasta este menirea mea de primar. Să las ceva în urmă. Să realizez un progrez an de an, și să fac oamenii mulțumiți de activitatea noastră, a Primăriei Fundeni – declară primarul comunei Fundeni, Gheorhiță Cărtușanu

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Dr. Florin Grama, propus pentru titlul de “Cetățean de Onoare” al Călărașiului

Published

on

În cadrul următoarei ședințe ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, programată să aibă loc marți, 30 aprilie 2024, ora 16:30, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, se va propune acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” medicului primar chirurgie generală, Dr. Florin Grama.

Dr. Florin Grama este un nume binecunoscut în comunitatea medicală din țară și stăinătate, fiind recunoscut pentru devotamentul său față de pacienți și pentru excelența în domeniul său. Născut și crescut în Călărași, dr. Florin Grama și-a dedicat întreaga carieră către medicină și grija pentru sănătatea pacienților.

Cu o experiență bogată în chirurgie generală, dr. Florin Grama a demonstrat nu doar competență tehnică, ci și o profundă empatie față de cei pe care îi tratează. Este cunoscut pentru abordarea sa umană și pentru relația caldă pe care o dezvoltă cu pacienții săi, oferindu-le nu doar tratament medical, ci și sprijin emoțional în momentele dificile.

De-a lungul anilor, Dr. Grama a fost implicat activ în numeroase proiecte și inițiative menite să îmbunătățească sistemul de sănătate din România. A fost și este un promotor al educației în domeniul sănătății, participând la workshop-uri și conferințe. Acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” este o recunoaștere binemeritată a contribuției remarcabile a Dr. Florin Grama la dezvoltarea și promovarea sănătății în municipiul Călărași.

 

 

Continue Reading

Știri

Descinderi: Contrabandiști de țigări, săltați de mascați. Locatarii cred că polițiștii erau abonați la țigările vândute ilegal

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-o operațiune amplă desfășurată în zona Biserica Anastasia, pe strada Parcului, la blocul K8  din municipiul Călărași, echipaje ale poliției au efectuat descinderi în mai multe scări de bloc și într-o hală, reușind să-i ridice pe contrabandiștii de țigări care acționau în zonă.

Zona liceului Danubius si ea  împânzită de zeci de mașini de poliție și anchetatori care au scotocit mai multe apartamente în căutarea cartușelor netimbrate.

Locuitorii din zonă spun că această activitate ilegală este des întâlnită și că traficanții au operat fără teamă sau frică datorită faptului că inclusiv unii oameni ai legii ar fi cunoscut situația traficanților și i-ar fi protejat.

Continue Reading

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Continue Reading

Cele mai vizualizate