Connect with us

Administrație

Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin vrea să cheltuie 90 de miliarde lei vechi pentru o stradă de aproape un km lungime

Published

on

În ședința Consiliului Local din data de 31.01.2018, pe ordinea de zi a proiectelor de Hotărâre, la punctul 5 s-a aflat: un proiect ce i-a dat bătăi de cap primarului Daniel Ștefan Drăgulin și executivului primăriei mun. Călărași.

Consilierii Partidului Social Democrat nu s-au opus acestui proiect, ci sumei ce a fost gândită pentru acesta amenajare peisagistică zonală.


 

Mai jos se regăsește textul din proiectul de Hotărâre:

Traseul bulevardului Nicolae Titulescu cuprins intre străzile Cornişei si Locomotivei ce urmează a se moderniza se desfăşoară in totalitate pe domeniul public aflat in administrarea Consiliului Local al Municipiului Calarasi.

Advertisement

B-dul.Nicolae Titulescu are o lungime de 826,50 m, realizata din aliniamente, 12 frânturi a căror unghiuri depăşesc valorile de 197 g si o curba arc de cerc de R=30 m.

Principalele cantităţi de lucrări rezultate in urma executării proiectului sunt:

– Suprafaţa asfaltata = 13520 mp

– Suprafaţa Trotuare = 8291 mp

– Suprafaţa Zone Verzi = 5635 mp

– Borduri cilindrice = 3116 m

Advertisement

– Borduri mici = 2237 m

– Borduri mari = 140 m

– Bănci stradale = 163 Buc.

– Coşuri gunoi stradale = 103 Buc.

– Indicatoare de circulaţie= 42 Staţii

– Marcaje longitudinale = 3.26 km(echipă.)

Advertisement

– Marcaje suprafaţa= 580 mp

INIȚIATOR,

PRIMAR

Daniel Ștefan Drăgulin


 

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul Marius Dulce (PSD). Acesta a spus că se pot face multe alte lucruri mult mai importante în acest oraș. Marius Dulce a dat exemple de mai multe cartiere ce pot fi reabilitate. ” Pe banii aceștia putem termina cartierul Măgureni, Mircea Vodă, Cartierul FNC, Cărămidari. Nu pot spune că arată urât, era bine să o avem și noi aici, să o vedem. Ideal ar fi să facem aceste cartiere, iar apoi să investim într-o stradă de 826 metri cu 160 și ceva de băncuțe și să cheltuim 90 și ceva de miliarde.

Advertisement

 

Pe lângă consilierul Marius Dulce, un alt consilier care a ținut să facă amendamente și să dezbată această proiect de Hotărâre a fost Ariciu Dumitru (PSD). Acesta a subliniat faptul că proiectul este supra evaluat din punct de vedere financiar. A. Dumitrua atras atenția tuturor consilierilor locali spunându-le să aibă grijă și să se gândească dacă va fi corect ceea ce se va vota.

Prezenți, tot în cadrul acestei şedinţe de consiliu local au fost și proiectanții planului de amenjare peisagistică. ing. Lorica Ranete a început prin a face clarificări în ceea ce privește valoarea proiectului și alte costuri aferente lui.

Devizul general care este întocmit după lege are mai multe capitole. Valoare de execuţie – 6.693.000, restul sunt taxe care se prevăd conform legii. Sunt convinsă că la execuţie, prețurile vor fi mult mai mici, așa cu s-a lucrat întotdeauna. Am văzut că prețurile scad până la 70% față de valoarea estimată de proiectant. Așa se întâmplă pe piața liberă.

Este adevărat că sunt și alte priorități în oraș. După ce se va realiza, cred că va da bine pentru oraș. Ne-am gândit să facem un număr mare de parcări pentru că sunt deficiențe în zonele instituțiilor publice, dar și în fața altor clădiri de interes.” a afirmat proiectantul  Ranete Lorica

Doamna Ranete Lorica l-a lăsat pe Cătălin Ioniță să prezinte proiectul pe care aceștia l-au conceput pentru Călărași.

Advertisement

Un consilier a întrebat dacă ceea ce a fost prezentat pe video proiector va arăta exact în același fel și în realitate… „Cam așa, sau exact așa?„. Cătălin Ioniță – proiectantul i-a răspuns consilierului că va arăta „Așa!„… doamna Ranete Lorica făcut o remarcă destul de interesantă despre felul în care arată la acest moment municipiul Călărași: ”Dacă nu îl apropiaţi (n.r: proiectul), Călărașiul arată ca în evul mediu….”

În cele din urmă, proiectul de Hotărâre a fost respins de către consilierii locali cu 10 voturi pentru, 3 abțineri și 7 voturi împotriva. 

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate