Connect with us

Administrație

Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin vrea să cheltuie 90 de miliarde lei vechi pentru o stradă de aproape un km lungime

Published

on

În ședința Consiliului Local din data de 31.01.2018, pe ordinea de zi a proiectelor de Hotărâre, la punctul 5 s-a aflat: un proiect ce i-a dat bătăi de cap primarului Daniel Ștefan Drăgulin și executivului primăriei mun. Călărași.

Consilierii Partidului Social Democrat nu s-au opus acestui proiect, ci sumei ce a fost gândită pentru acesta amenajare peisagistică zonală.


 

Mai jos se regăsește textul din proiectul de Hotărâre:

Traseul bulevardului Nicolae Titulescu cuprins intre străzile Cornişei si Locomotivei ce urmează a se moderniza se desfăşoară in totalitate pe domeniul public aflat in administrarea Consiliului Local al Municipiului Calarasi.

B-dul.Nicolae Titulescu are o lungime de 826,50 m, realizata din aliniamente, 12 frânturi a căror unghiuri depăşesc valorile de 197 g si o curba arc de cerc de R=30 m.

Principalele cantităţi de lucrări rezultate in urma executării proiectului sunt:

– Suprafaţa asfaltata = 13520 mp

– Suprafaţa Trotuare = 8291 mp

– Suprafaţa Zone Verzi = 5635 mp

– Borduri cilindrice = 3116 m

– Borduri mici = 2237 m

– Borduri mari = 140 m

– Bănci stradale = 163 Buc.

– Coşuri gunoi stradale = 103 Buc.

– Indicatoare de circulaţie= 42 Staţii

– Marcaje longitudinale = 3.26 km(echipă.)

– Marcaje suprafaţa= 580 mp

INIȚIATOR,

PRIMAR

Daniel Ștefan Drăgulin


 

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul Marius Dulce (PSD). Acesta a spus că se pot face multe alte lucruri mult mai importante în acest oraș. Marius Dulce a dat exemple de mai multe cartiere ce pot fi reabilitate. ” Pe banii aceștia putem termina cartierul Măgureni, Mircea Vodă, Cartierul FNC, Cărămidari. Nu pot spune că arată urât, era bine să o avem și noi aici, să o vedem. Ideal ar fi să facem aceste cartiere, iar apoi să investim într-o stradă de 826 metri cu 160 și ceva de băncuțe și să cheltuim 90 și ceva de miliarde.

 

Pe lângă consilierul Marius Dulce, un alt consilier care a ținut să facă amendamente și să dezbată această proiect de Hotărâre a fost Ariciu Dumitru (PSD). Acesta a subliniat faptul că proiectul este supra evaluat din punct de vedere financiar. A. Dumitrua atras atenția tuturor consilierilor locali spunându-le să aibă grijă și să se gândească dacă va fi corect ceea ce se va vota.

Prezenți, tot în cadrul acestei şedinţe de consiliu local au fost și proiectanții planului de amenjare peisagistică. ing. Lorica Ranete a început prin a face clarificări în ceea ce privește valoarea proiectului și alte costuri aferente lui.

Devizul general care este întocmit după lege are mai multe capitole. Valoare de execuţie – 6.693.000, restul sunt taxe care se prevăd conform legii. Sunt convinsă că la execuţie, prețurile vor fi mult mai mici, așa cu s-a lucrat întotdeauna. Am văzut că prețurile scad până la 70% față de valoarea estimată de proiectant. Așa se întâmplă pe piața liberă.

Este adevărat că sunt și alte priorități în oraș. După ce se va realiza, cred că va da bine pentru oraș. Ne-am gândit să facem un număr mare de parcări pentru că sunt deficiențe în zonele instituțiilor publice, dar și în fața altor clădiri de interes.” a afirmat proiectantul  Ranete Lorica

Doamna Ranete Lorica l-a lăsat pe Cătălin Ioniță să prezinte proiectul pe care aceștia l-au conceput pentru Călărași.

Un consilier a întrebat dacă ceea ce a fost prezentat pe video proiector va arăta exact în același fel și în realitate… „Cam așa, sau exact așa?„. Cătălin Ioniță – proiectantul i-a răspuns consilierului că va arăta „Așa!„… doamna Ranete Lorica făcut o remarcă destul de interesantă despre felul în care arată la acest moment municipiul Călărași: ”Dacă nu îl apropiaţi (n.r: proiectul), Călărașiul arată ca în evul mediu….”

În cele din urmă, proiectul de Hotărâre a fost respins de către consilierii locali cu 10 voturi pentru, 3 abțineri și 7 voturi împotriva. 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole