Connect with us

Administrație

Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin vrea să cheltuie 90 de miliarde lei vechi pentru o stradă de aproape un km lungime

Published

on

În ședința Consiliului Local din data de 31.01.2018, pe ordinea de zi a proiectelor de Hotărâre, la punctul 5 s-a aflat: un proiect ce i-a dat bătăi de cap primarului Daniel Ștefan Drăgulin și executivului primăriei mun. Călărași.

Consilierii Partidului Social Democrat nu s-au opus acestui proiect, ci sumei ce a fost gândită pentru acesta amenajare peisagistică zonală.


 

Mai jos se regăsește textul din proiectul de Hotărâre:

Advertisement

Traseul bulevardului Nicolae Titulescu cuprins intre străzile Cornişei si Locomotivei ce urmează a se moderniza se desfăşoară in totalitate pe domeniul public aflat in administrarea Consiliului Local al Municipiului Calarasi.

B-dul.Nicolae Titulescu are o lungime de 826,50 m, realizata din aliniamente, 12 frânturi a căror unghiuri depăşesc valorile de 197 g si o curba arc de cerc de R=30 m.

Principalele cantităţi de lucrări rezultate in urma executării proiectului sunt:

– Suprafaţa asfaltata = 13520 mp

– Suprafaţa Trotuare = 8291 mp

Advertisement

– Suprafaţa Zone Verzi = 5635 mp

– Borduri cilindrice = 3116 m

– Borduri mici = 2237 m

– Borduri mari = 140 m

– Bănci stradale = 163 Buc.

Advertisement

– Coşuri gunoi stradale = 103 Buc.

– Indicatoare de circulaţie= 42 Staţii

– Marcaje longitudinale = 3.26 km(echipă.)

– Marcaje suprafaţa= 580 mp

INIȚIATOR,

Advertisement

PRIMAR

Daniel Ștefan Drăgulin


 

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul Marius Dulce (PSD). Acesta a spus că se pot face multe alte lucruri mult mai importante în acest oraș. Marius Dulce a dat exemple de mai multe cartiere ce pot fi reabilitate. ” Pe banii aceștia putem termina cartierul Măgureni, Mircea Vodă, Cartierul FNC, Cărămidari. Nu pot spune că arată urât, era bine să o avem și noi aici, să o vedem. Ideal ar fi să facem aceste cartiere, iar apoi să investim într-o stradă de 826 metri cu 160 și ceva de băncuțe și să cheltuim 90 și ceva de miliarde.

 

Advertisement

Pe lângă consilierul Marius Dulce, un alt consilier care a ținut să facă amendamente și să dezbată această proiect de Hotărâre a fost Ariciu Dumitru (PSD). Acesta a subliniat faptul că proiectul este supra evaluat din punct de vedere financiar. A. Dumitrua atras atenția tuturor consilierilor locali spunându-le să aibă grijă și să se gândească dacă va fi corect ceea ce se va vota.

Prezenți, tot în cadrul acestei şedinţe de consiliu local au fost și proiectanții planului de amenjare peisagistică. ing. Lorica Ranete a început prin a face clarificări în ceea ce privește valoarea proiectului și alte costuri aferente lui.

Devizul general care este întocmit după lege are mai multe capitole. Valoare de execuţie – 6.693.000, restul sunt taxe care se prevăd conform legii. Sunt convinsă că la execuţie, prețurile vor fi mult mai mici, așa cu s-a lucrat întotdeauna. Am văzut că prețurile scad până la 70% față de valoarea estimată de proiectant. Așa se întâmplă pe piața liberă.

Este adevărat că sunt și alte priorități în oraș. După ce se va realiza, cred că va da bine pentru oraș. Ne-am gândit să facem un număr mare de parcări pentru că sunt deficiențe în zonele instituțiilor publice, dar și în fața altor clădiri de interes.” a afirmat proiectantul  Ranete Lorica

Doamna Ranete Lorica l-a lăsat pe Cătălin Ioniță să prezinte proiectul pe care aceștia l-au conceput pentru Călărași.

Advertisement

Un consilier a întrebat dacă ceea ce a fost prezentat pe video proiector va arăta exact în același fel și în realitate… „Cam așa, sau exact așa?„. Cătălin Ioniță – proiectantul i-a răspuns consilierului că va arăta „Așa!„… doamna Ranete Lorica făcut o remarcă destul de interesantă despre felul în care arată la acest moment municipiul Călărași: ”Dacă nu îl apropiaţi (n.r: proiectul), Călărașiul arată ca în evul mediu….”

În cele din urmă, proiectul de Hotărâre a fost respins de către consilierii locali cu 10 voturi pentru, 3 abțineri și 7 voturi împotriva. 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Consiliul Local se convoacă vineri în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă într-o ședință extraordinară ce va avea loc vineri (12.07.2024), de la ora 12:00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, repsectiv aplicația WhatsApp sau SMS. Pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea unor devize generale actualizate sau aprobarea unui proiect ce ține de reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași. 

Iată ordinea de zi: 

Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru obiectivul de investiții „Modernizare str. M. Kogălniceanu și b-dul 1 Mai din mun. Călărași, jud. Călărași” aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare strada Independenței, tronson str. Dobrogei – strada Păcii” aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Advertisement

Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul ,,Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”.

Continue Reading

Administrație

Primariul Marius Dulce continuă să facă din Călărași un oraș cât mai curat! Astăzi, edilul a demarat campania de curățenie în zona blocurilor N

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat marți, pe pagina lui de Facebook, o nouă inițiativă de curățenie în zona blocurilor N, situate în apropierea grădiniței Step by Step. 

În postarea lui, primarul a subliniat importanța acestui demers și a împărtășit detalii despre întâlnirile avute cu locatarii din această zonă, ascultând problemele cu care aceștia se confruntă zilnic.

Primarul a menționat că lucrările de refacere a spațiilor verzi și de amenajare a parcărilor de reședință vor începe în curând. În mod special, el a expus problema blocului N6, un imobil care prezintă numeroase deficiențe, de la igienă precară până la nevoia de reparații și întreținere.

Inițiativa lui Marius Dulce a fost primită cu entuziasm de cetățeni, mulți dintre ei exprimându-și aprecierea în secțiunea de comentarii a postării: „Acum să zică cârcotașii ceva , doar în campanie iese primarul ,uite că domnul Primar a ieșit și pe 40 grade nu stă la aer condiționat. Felicitări!/ Felicitări domnule primar! Promisiunile din campanie nu sunt doar vorbe/ Apreciez ce faceți pentru orașul nostru”.

Advertisement

Contextul și importanța proiectului

Blocul N6 este pe agenda primarului, acesta asigurându-i pe locatari că va găsi soluția cea mai bună pentru a rezolva problemele existente, inclusiv focarul de infecție care persistă de ani buni.

„Așa cum am promis facem curățenie în zona blocurilor N, din proximitatea grădiniței Step by Step. M-am întâlnit cu locatarii și am mai aflat din problemele cu care se confruntă cetățenii de aici. Demarăm cât mai curând lucrările pentru refacerea spațiilor verzi și amenajarea de parcări de reședință. Primesc mesaje referitoare și la blocul N6, un imobil cu foarte mari deficiențe din toate punctele de vedere.

De la igiena care lasă de dorit până la apartamentele celor 8 proprietari cu care deja s-au purtat discuții. Cunosc întreaga situație. N6 este pe agenda mea și vă asigur că voi găsi soluția cea mai bună să putem rezolva focarul de infecție care trenează de atâția ani. Curățenie peste tot!”, a transmis edilul în postarea lui, alături de mai multe fotografii din cartierul respectiv.

Acțiunile lui Marius Dulce reflectă un angajament clar față de bunăstarea comunității. Demararea lucrărilor de curățenie și reabilitare a zonei blocurilor N reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Dialogul deschis cu cetățenii și răspunsul prompt la nevoile acestora sunt elemente esențiale pentru o administrație eficientă și transparentă și subliniază angajamentul primarului de a îmbunătăți condițiile de trai din Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Șantierul Creșei din Cartierul de Tineri, în grafic

Published

on

Continue Reading

Cele mai vizualizate