Connect with us

La zi

Siropul de urzică – remediu naturist pentru curăţarea sângelui

Published

on

SIROPUL DE URZICĂ – REMEDIU NATURIST PENTRU CURĂŢAREA SÂNGELUI – AFLĂ ŞI TU CUM SE PREPARĂ.

Acest sirop poate fi făcut și din plantele mai bătrâne sau mai bine spus, din vârfurile acestora. Urzica ne este cunoscută pentru deliciosul fel de mâncare și renumitul ceai, însă astăzi vom vorbi despre siropul din urzică și beneficiile sale.

Siropul de urzică este un remediu naturist foarte eficient pentru diferite afecțiuni, având proprietăți benefice pentru astm, afecțiuni ale pielii, pentru problemele respiratorii,  problemele urinare, împotriva căderii părului, pentru reumatism și artrită, anemie și, datorită faptului că planta conține mult fier, are și proprietatea de a purifica sângele.
IATĂ CÂTEVA INDICAŢII TERAPEUTICE  ALE SIROPULUI DE URZICĂ:
Tumori, febră, cicatrizarea rănilor, stimularea secreției biliare, dizenterie, mătreață, inflamațiile tubului digestiv, elimină acidul uric, oboseală, oprește căderea părului etc.
– 1 kg. urzici proaspăt culese

– 2, 5 litri apă plată

– 2,5 kg. zahăr brun
Vom spăla urzicile bine și le vom strecura, le punem la fiert timp de 1 oră, adăugând apă, dacă este cazul. După o oră, îndepărtăm de pe foc, strecurăm și adăugăm zahărul, amestecând până acesta se va topi. Turnăm siropul în sticlă (nu plastic) și închidem ermetic.

O a doua variantă de preparare :

– 400 g. de urzici

– zeama de la 6 lămâi

– 800 g. zahăr brun

– 5 linguri miere

– 1 litru apă plată.
Dacă nu este chiar pe gustul tău zahărul în exces, îl poți înlocui cu miere, însă nu total, adică echivalentul a 300 de gr. de zahăr este 1 kg. de miere și nu-l putem elimina total, deoarece zahărul încheagă siropul.

După ce spălăm bine urzicile, le vom toca, apoi punem apa într-o oală și adăugăm zahărul, pe care îl vom lăsa să dea în fiert, apoi mai lăsăm 5 minute. Vom îndepărta spuma produsă de fierbere, vom lua un castron ceramic unde punem urzicile tocate peste care turnăm siropul de zahăr, acoperim și lăsăm așa cca. 10 minute. Adăugăm mierea și zeama de lămâie, apoi filtrăm printr-o strecurătoare.

Turnăm siropul în sticle sterilizate și închidem ermetic; le vom păstra într-un loc răcoros și întunecos pentru 6 luni, după care siropul expiră.

O altă rețetă, mai simplă :

Avem nevoie de 50 de lăstari cruzi de urzică și 400 g. de miere. Vom spăla urzicile, le tocăm și le punem întru-un borcan de 400 g. peste care vom turna miere, până la umplere. Punem capacul și lăsăm la macerat 7 zile la loc rece. Vom agita borcanul de 2 ori pe zi, pe perioada de macerare.

Vom lua câte o lingură în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de 21 de zile

Advertisement