Connect with us

Evenimente

Senatoarea Roxana Pațurcă, prezentă la Reuniunea “Transatlantic Under 40 (T -40) Network” din Wasghinton DC

Published

on

„Transatlantic Under 40 (T -40) Network” – reuniunea care se desfășoară în perioada 06-09 mai a.c., în SUA. Din partea tării noastre a plecat o delegație formată din cinci parlamentari, printre care se află si senatoare PSD Călărași, Roxana Pațurcă.

Negrescu – inițiatorul Rețelei politicienilor sub 40 de ani, pentru consolidarea relațiilor UE-SUA

Victor Negrescu este europarlamentarul care a înființat această reuninune, participând în această perioadă la cea de-a doua reuniune organizată de acesta.

Prima întâlnire a Rețelei transatlantică a politicienilor sub 40 de ani reunește aproape 100 de eurodeputați, în jur de 40 de legiuitori federali americani și mii de membri ai parlamentelor naționale din statele Uniunii Europene și din SUA. – informează stiripesurse.ro

Reuniunea “Transatlantic Under 40 (T -40) Network” care se desfasoara in Statele Unite ale Americii in perioada 6 -9 mai reunește tinerii din Parlamentul European, din parlamentele naționale ale țărilor UE și din Congresul SUA. Vizita a debutat cu o întrevedere la Ambasada României la Wasghinton unde alaturi de colegii mei, parlamentari, am discutat cu Ambasadorul României in SUA, dl. George Maior ,o serie de aspecte care vizează comunitatea română din SUA ,viza Waiver si angajamentele României in cadrul parteneriatului transatlantic. 
In cadrul primei sesiuni,am avut intalniri cu ambasadorul Ue in SUA, David O’ Sullivan, directorul Centrului Politici Bipartizane si cu fosti membri ai Congresului American. Temele de discuție au avut ca subiecte de interes: relatia UE-SUA, desfășurarea campaniilor electorale in sistemul american, finantarea partidelor politice, sondajele de opinie in perioadele de pre si postcampanie electorala, dinamica relatiilor bilaterale parlamentare România- SUA. – scrie senatoarea PSD Călărași, Roxana Pațurcă pe pagina personală de Facebook.

În a doua zi a Reuniunii ” Transatlantic Eu-40″, am avut o serie de întrevederi cu tineri membri ai Congresului SUA, dl.Trey Hollingsworth, Will Hurd si Joe Wilson. Discuțiile au abordat subiecte referitoare la cooperarea dintre UE si SUA, evolutiile la nivelul Uniunii Europene inclusiv în ceea ce privește Brexitul și aspecte de securitate si apărare, relațiile comerciale dintre SUA si UE și cooperarea bilaterala dintre cele doua țări.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Ziua Poliției Române sărbătorită la Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alături de cetățeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a sărbătorit Ziua Poliţiei Române în municipiile Oltenița și Călărași.

Sărbătoarea a fost un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni, aceștia familiarizându-se cu privire la specificul instituţiei, tehnica şi dotările folosite de oamenii legii în executarea misiunilor.
Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, precum laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, laboratorul de siguranță rutieră, autospecialele, tehnica și uniformele din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Totodată, a fost organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie.

De asemenea, au fost prezenți polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor care au dezbătut cu cei prezenți legislația specifică domeniului lor de activitate, un polițist negociator care a discutat despre activitatea sa și modul de gestionare a situațiilor de criză, precum și un intructor auto din cadrul Biroului Pregătire Profesională care a explicat tinerilor poziția corectă la volan.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Unirea sărbătorește ziua de 8 Martie în stil fastuos

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Comuna Unirea din județul Călărași a fost gazda unei petreceri de neuitat în onoarea Zilei Internaționale a Femeii. Evenimentul, organizat de primarul liberal Ciprian Andrei Olteanu, a adunat peste 200 de doamne și domnișoare din localitate pentru a celebra această zi specială.

Atmosfera a fost plină de bucurie și energie, iar participanții au avut parte de o seară fabuloasă, marcată de muzică, dans și râsete. Primarul Ciprian Andrei Olteanu a fost încântat de succesul evenimentului și a transmis un mesaj de mulțumire pe rețelele de socializare.

Ce seară fabuloasă am avut de 8 Martie în Unirea! Peste 200 de doamne și domnișoare s-au adunat pentru o petrecere memorabilă. Muzica, dansul, râsetele – totul a fost perfect! S-a simțit magia! Vă mulțumesc tuturor pentru energia și vibe-ul fantastic. Să repetăm?” – a scris primarul pe pagina sa de socializare.


Evenimentul a fost prilejul perfect pentru comunitatea din Unirea de a se reuni și de a celebra contribuția femeilor. Oamenii spun că ceastă seară va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți, iar primarul și-a exprimat dorința de a organiza astfel de evenimente și în viitor.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Cupa Mărțișor de Aur, la final. Gest emoționant făcut de echipa câștigătoare

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 1-10 martie, municipiul Călărași a fost gazda unui eveniment deosebit în lumea fotbalului local, Cupa Mărțișor de Aur. 16 echipe din Călărași s-au întrecut pentru a câștiga titlul suprem și a ridica trofeul Mărțișorului de Aur.

Finala și festivitatea de premiere au avut loc pe 10 martie, pe terenul de minifotbal din incinta Hestia Hotel, unde suspansul și emoțiile au atins cote înalte. Primele patru echipe din clasament, Komora, Drunk Team, Saint Gobain și FC United, au fost răsplătite cu mingi, medalii, diplome de participare și excelență, dar și cu premii în bani.

Tudor Marian de la FC United a fost desemnat cel mai tehnic jucător, Cojocaru Andrei de la Saint Gobain s-a remarcat ca golgheter, iar MVP-ul turneului a fost Gheorghe Marius de la Komora. Performanța excelentă a lui Jecu Adrian de la Saint Gobain l-a consacrat drept cel mai bun portar al competiției.

Dar momentul care a adus lacrimi și emoții a fost când trofeul de debut și fair-play a fost înmânat către United Călărași, iar echipa Komora a decis să doneze premiul cel mare acestei echipe. Gestul lor nobil a fost apreciat și aplaudat de toți cei prezenți, subliniind spiritul de fair-play care caracterizează sportul.

Advertisement

În spatele acestei competiții reușite stau eforturile organizatorilor, AUR Călărași, cu deputatul Daniel Florea în frunte și Marian Dumitru care au susținut și promovat acest eveniment deosebit, consolidând comunitatea sportivă locală și promovând valorile esențiale ale sportului: fair-play și performanță.

Continue Reading

Cele mai vizualizate