in

VIDEO. Ciprian Olteanu, despre datoriile Primăriei Unirea: “4 miliarde lei vechi…angajamente de plată fără susținere financiară”

  • Situația financiară a Primăriei Unirea lăsată noului primar, Ciprian Olteanu, peste aștepările acestuia. 
  • Primarul ales al localității a vorbit despre sumele imense pe care Belu nu a putut să le achite la termen.
  • Multe proiecte de dezvoltare locală,  întârziate din cauza fostei administrații, continuate de noul primar, Ciprian Olteanu.

Primarul ales al comunei Unirea din județul Călărași a vorbit, într-un interviu acordat Călărași PRESS , despre datoriile lăsate de Belu Florian.

“Mă așteptam să găsesc nereguli, dar nu de ordinul acesta. Fostul meu adversar continuă campania electorală pe Facebook prin prezentarea de informații false.  După studiul balanței contabile pe luna noiembrie, am identificat facturile restante. Valoarea tuturor datoriilor neachitate de fostul primar Belu este peste 4 miliarde de lei vechi (400.000 lei – n.r.). Sunt informații publice pe care oricine le poate verifica. S-au făcut niște angajamente de plată fără a avea susținere financiară. Sunt multe lucrări neachitate. Este vorba de pietruirea satului Oltina care nu s-a achitat. Studii de fezabilitate pentru gazele naturale, lucrări de cadastrare, etc. Dezamăgitor pentru ceea ce am găsit este că această comună nu are un Plan Urbanistic General actualizat. Va trebui să îl refacem pentru că în viitoarea sesiune de proiecte europene dacă nu ai PUG nu poți participa… La sfârșitul acestui an ne va expira și strategia comunei, un alt document programatic fără de care nu putem participa la proiecte. Străzile nu sunt intabulate. Nu există Cărți funciare pe ele… Nu vom putea să le asfaltăm fără a realiza documentațiile tehnice pentru aceste străzi. Sunt foarte multe nereguli, sunt foarte mulți bani pe care primăria va trebui să-i plătească în locuri în care nu se vor vedea în beneficiul locuitorilor în perioada imediat apropiată- a spus Ciprian Olteanu.

Pentru o corectă informare publică, Ciprian Olteanu a făcut publică lista principală a sumelor ce au fost lăsate neachitate de fostul primar Belu:

Situație financiară Primăria Comunei Unirea:

Extras din Balanța de Verificare la Noiembrie 2020:

  • Telpron Comex SRL = 216.913 lei – pietruire drumuri
  • Super Construct Nevada SRL = 24.887 lei – rest de plată bazin apă
  • Industrial Gaz Proiect SRL = 57.720 lei – studiu fezabilitate proiect gaze
  • Komora Engineering SRL = 59.500 lei – realizare plan ortofoto UAT Unirea
  • Komora SRL = 29.750 lei – documentație depunere CNI sală de sport pentru care nu există finanțare
  • Zenit SRL = 16.660 lei – actualizare domeniu public străzi com. Unirea
  • TOTAL = 405.540 lei (un pic peste 4 miliarde lei vechi)

Ce vedeți mai sus sunt facturi înregistrate în contabilitate pentru care nu sunt bani. După lista de mai sus or să vină si alte facturi în baza semnării contractelor de către dl. Belu”scrie Ciprian Olteanu într-o postare pe pagina publică de Facebook

Edilul menționează că suma de 150.000 lei, reprezentând prioiectul tehnic pentru asfaltare, proiect pentru care s-au plătit aproximativ 200.000 lei cu tot cu avize,  nu va putea fi depus și va trebui modificat

“Fostul primar scrie pe FaceBook că situația este alta decât cea găsită de mine. Văd totuși că postările lui sunt private, nu publice ca ale mele, adevărul trebuie făcut public!” – precizează în postare edilul Ciprian Olteanu, apoi continuă “Cu părere de rău vă informez ca îmi place situația financiară proastă în care ne-a adus dl. Belu, prin comparație e imposibil să ne afundăm și mai mult în datorii, de aici nu putem merge decât în sus !”

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciprian Olteanu: Am preluat problema introducerii gazelor naturale în localitate. Din cauza lipsei de comunicare a fostului primar cu comunele învecinate am găsit un consultant și vom implementa proiectul sub o formă de parteneriat cu Dichiseni și Jegălia. Avem termen data de 17 decembrie pentru a depune documentația necesară începerii lucrărilor. După terminarea pandemiei Căminul Cultural și activitățile sportive vor fi reorganizate. Nu intenționăm să avem 2 echipe de fotbal, una codașă și una fruntașă. La dansuri este aceeași situație. Viața culturală și sportivă a comunei va continua în normalitate. Vrem să unim oamenii, să le aducem bucurii și nu să-i dezbinăm, a arătat tânărul primar ing. Ciprian Olteanu.

 

Școala online am asigurat-o cu un pas înainte prin dotare cu tablete prin Asociația Salvați Copiii, tablete cu internet ce au fost distribuite conform cererilor părinților. Am venit totodată în sprijinul familiilor nevoiașe prin compartimentul de asistență socială venind în ajutorul acestora. Privind pandemia am realizat un punct de intrare pentru dezinfecție la intrare în primărie. Primim zilnic raportul cu persoanele ce vin în localitate astfel încât luăm măsuri eficiente cu personalul medical, postul de poliție și personalul de pază propriu cu care facem interogări la domiciliul persoanelor declarate în carantină.

 

Problemele primăriei sunt cele uzuale. Unii aruncă gunoaiele pe unde vor, noi intervenim. Am decolmatat șanțurile. Avem un utilaj buldoexcavator care nu a fost implicat așa cum trebuie la realizarea lucrărilor din localitate. Suntem pregătiți pentru deszăpezire am aflat că lama pentru plugul buldoexcavatorului era ambalată așa cum a fost primit…Am pregătit condițiile de siguranță bunei desfășurări a alegerilor parlamentare. Cetățenilor le transmit că au nevoie de răbdare. Avem mult de muncă. Din păcate îmi place situația aceasta în care ne aflăm, pentru că din aceasta nu putem decât să urcăm…a încheiat primarul com. Unirea, ing. Ciprian Olteanu.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Anunț | Societatea Drumuri și Poduri Călărași scoate la concurs un post vacant

Cuza Vodă/ Primarul Popa Adrian: “Proiectele de dezvoltare continuă! Investim în educație și sănătate”