Connect with us

Administrație

3,7 milioane lei pentru investiţii în Comuna Grădiștea. Lista investițiilor pentru 2022

Published

on

Realizările unui om implicat se văd de la distanță, iar localitatea Grădiștea care se învecinează cu municipiul reședință de județ are multe lucruri bune de arătat. Anul 2021, excedent bugetar de 3,7 milioane lei, sumă alocată pentru anul acesta, decizia Consiliului Local nr.9 din 8 februarie 2022, pentru realizarea diferitelor lucrări importante pentru comunitate. 

Primarul social-democrat din Grădiștea, Vasile Matei, a realizat o listă cu toate obiectivele pe care și-a propus să le finanțeze în acest an. Peste 80%  din suma mai sus menționată, adică aproximativ 3 miloane lei, va fi folosită pentru susținerea șantierelor, a proiectelor aflate pe lista obiectivelor continuate. Diferența rămasă din excedent va acoperi alte câteva obiective care figurează pe lista noilor investiții.

LISTA OBIECTIVELOR DE INVESTIȚII PENTRU ANUL 2022, FINANȚARE DIN EXCENDETUL 2021

Modernizare gospodării de apă şi potabilizare în satele Cuneşti şi Rasa şi înfiinţare grup pompare, captare şi potabilizare în satul Rasa – CNI – 10.000 lei
Modernizare străzi în comuna Grădiştea cu înveliş asfaltic – PNDL II – 136.000 lei
Lucrări de reabilitare şi modernizare sistem de iluminat public în comuna Grădiştea – AFM – 1.000 lei
Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Cămin cultural din satul Grădiştea – CNI – 13.000 lei
Construire teren de minifotbal cu gazon sintetic, vestiare, împrejmuire şi iluminat sat Grădiştea şi Extindere pistă de biciclişti, sat Grădiştea – GAL / PNDR – 2.000 lei
Modernizare reţea de drumuri de interes local în comuna Grădiştea – CNI / PNI Anghel Saligny – 15.000 lei
Înfiinţare adăpost pentru câini – Buget local – 1.000 lei
Construire grădiniţă cu program normal în sat Grădiştea – POR – 55.000 lei
Elaborare Plan Urbanistic General – Buget local – 62.803 lei
Construire sediu Primărie – Buget local / CNI – 1.000 lei
Amenajare refugii bus elevi şi amplasare copertine de protecţie în satele Grădiştea şi Cuneşti – Buget local – 1000 lei
Construire sală de sport şcolară – proiect pilot sat Cuneşti – CNI – 1.000 lei
Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare la clădirea Liceului George Călinescu, sat Grădiştea – CNI – 1.000 lei
Refacere străzi, şanţuri, acces în curţi, trotuare, parcări şi rigole carosabile în comuna Grădiştea – CNI / PNI Anghel Saligny – 10.000 lei
Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea – POIM – 5.000 lei
Strategia de Dezvoltare Locală – Buget local – 12.000 lei
Restart în comunitatea Grădiştea – incliziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călăraşi – POR (parteneriat) – 1.000 lei
Extindere sistem de canalizare în comuna Grădiştea – PNI Anghel Saligny – 30.000 lei
Înfiinţare drum agricol între DN31 şi DN3, sat Cuneşti – PNDR – 9.000 lei
Construire, dotare, dispensar uman, sat Grădiştea – CNI – 64.000 lei
Înfiinţare staţii de încîrcare pentru vehicule electrice în comuna Grădiştea – AFM – 10.000 lei
Investiţii noi: 754.000 lei

Achiziţionare drujbă – Buget local – 7.000 lei
Achiziţionare 2 motocositoare – Buget local – 7.000 lei
Achiziţionare arbori şi arbuşti ornamentali – Buget local – 150.000 lei
Înfiinţare trotuar în satele Rasa şi Bogata – Buget local – 550.000 lei
Achiziţionare container nou cu grup sanitar – Buget local – 40.000 lei
Total 3.784.054,52 lei

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole