in

3-5 septembrie | Amenzi în valoare de 150.000 de lei, 35 de permise auto suspendate și 3 persoane prinse în flagrant de polițiștii călărășeni

Aproximativ 400 de polițiști călărășeni au acordat amenzi în valoare de 150.000 de lei și au prins în flagrant 3 tineri cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, în perioada 3 – 5 septembrie 2021. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au reținut 35 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

IPJ Călărași relatează câteva dintre evenimentele petrecute ca urmare a acțiunilor pentru siguranța comunității: „ În dimineața zilei de 3 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au efectuat semnal de oprire pentru un autoturism, moment în care conducătorul auto a virat brusc pe bulevardul Nicolae Titulescu, intrând pe strada Aleea Centralei, unde a oprit, iar cei trei ocupanți au fugit în direcții diferite. În scurt timp au fost prinși și identificați, fiind vorba de 3 tineri cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani”.

Ca urmare, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Călărași, unde șoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În același timp, polițiștii rutieri au întocmit dosare penale pentru doi bărbați, cercetați pentru conducere sub influența alcoolului. Unul dintre aceștia, în vârstă de 63 de ani, a fost depistat în comuna Vișini cu o alcoolemie de 0,6l mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt bărbat, în vârstă de 57 de ani din municipiul București, a fost depistat în orașul Fundulea cu o alcoolemie de 0,66 mg/l. Pe lângă întocmirea dosarelor penale, șoferii au rămas fără permise de conducere pentru o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

IPJ Călărași reamintește că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Inspecția Muncii a acordat 2 amenzi angajatorilor care nu au respectat prevederile legale și drepturile muncitorilor

Acțiunile pentru respectarea măsurilor COVID-19 continuă – aproape 1000 de persoane verificate