Connect with us

Știri

26 de kilometri de asfalt și bază sportivă în Orașul Lehliu Gară

Published

on

Orașul Lehliu Gară a beneficiat de 481 779 lei din partea Guvernului României, iar banii vor fi folosiți pentru realizare unei baze sportive. Administrația locală din Lehliu sprijină și susține  permanent educația prin sport. Altfel spus, primarul PNL Iulian Iacomi a reușit, împreună cu echipa din primărie, să inițieze toate demersurile pentru ca orașul sa beneficieze de construirea unei baze sportive moderne conform standardelor UEFA si normelor europene.

Construcția va ocupa peste 13.000 metri pătraţi și se va incadra fără indoială la standardele necesare pentru omologarea UEFA cu nocturnă și tribune – 500 de locuri pentru spectatori. Teren sport mic pentru activități sportive de tip minifotbal, baschet, handbal și tenis. Vestiarele și parcarea auto nu lipsesc nici ele din proiect.  Finanțarea acestui frumos și ambițios proiect va fi realizată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați prin Ordinul Ministrului nr. 860/31.01.2020, avizele necesare conform legislației, și a fost demarată procedura de achiziție proiectare și execuție. Valoarea acesti investiții se ridică la 1,6 milioane de euro.

26 de kilometri de asfalt pentru Orașul Lehliu Gară

Am depus pe Anghel Saligny un proiect pentru  26 de kilometri de asfalt, tot ce înseamnă asfaltare Lehliu-Gară, Răzvani și Buzoieni. Avem să livrăm autorizația de construcție pentru baza sportivă, ne-a venit toată documentația, trebuie să dăm ordinul de începere și să ne apucăm de treabă. Am alimentare cu gaze în satul Răzvani, trebuie să ne vină avizul de la Constanța. Valoarea cu alimentare gaze la Răzvani este de undeva la 1.700.000 de lei, iar aici la evidența populației mă duc cu extindere, modernizare, dotare vreo 350.000 de lei. Plus că vreau să bugetez pentru anul viitor 4 parcuri. Vreau să vin pe toată zona centrală cu trotuare.” – declara Iulian Iacomi pentru Călărași PRESS într-un material de presă 

Investiții pentru dezvotare

„Ca investitori mari sunt cei de la Bunge. A mai venit unul acum care face o fabrică de panouri termoizolante, o investiție de 50 de milioane de euro. Deja au depus pentru PUZ și vor crea undeva la 100 de locuri de muncă. Avem să le oferim toate utilitățile.
Vreau să depun un proiect pentru o grădiniță cu creșă de 200 de locuri în cartierul peste calea ferată. Acolo avem 5.000 de metri și îi punem la dispoziție Companiei Naționale de Investiții. Vreau să mă implic în modernizarea și dotarea școlilor.” – a mai precizat Iulian Iacomi, edilul orașului Lehliu Gară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.