Connect with us

Știri

25 de proiecte de dezvoltare în orașul Fundulea din Călărași

Published

on

Primarul orașului Fundulea din județul Călărași, Dorel Dorobanțu, se implică în dezvoltarea comunității și are în derulare mai multe proiecte menite să aducă o schimbare a vieții cetățenilor. Fundulea, ca oraș a fost declarat, în mod oficial, la 18 aprilie 1989 și se află la aproximativ 30 km de București. Prin intermediul Programului Operațional Regional axa 10, se va realiza echiparea unei grădinițe cu program prelungit din oraș, iar termenul de finalizare este până la data de 31 decembrie 2023. Cu toate acestea, primarul este optimist și crede că proiectul ar putea fi gata chiar până în luna septembrie a acestui an, astfel încât copiii să poată începe orele la grădinița nouă. De asemenea, se lucrează la implementarea unui proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Nr.1 din satul Gostilele, clădire construită în anul 1950, cu termen de finalizare până la finalul anului 2023.

“Unul dintre proiecte este „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin realizare și echipare grădiniță cu program prelungit în orașul Fundulea”, pe POR, axa 10. Este în implementare, termenul de finalizare este 31.12.2023, dar noi sperăm ca până în septembrie să fie gata ca copilașii să înceapă în grădinița asta noua. Mai avem tot în implementare, reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale Nr. 1 din satul Gostile, unde și acolo se lucrează. Era o școală veche din 1950 cu tavane din trestie. Am reușit să facem un proiect, iar termenul este tot 31.12.2023. Sperăm să-i dea drumul până la începerea noului an școlar, pentru că copii de la școala din Gostile învață în containere.” a declarat primarul Dorobanțu într-un interviu acordat jurnaliștilor CălărașiPRESS.ro

INFRASTRUCTURA RUTIERĂ – DRUMURI ASFALTATE ÎN PROPORȚIE DE 85-90%

“Totalul de kilometri este de 85 aproximativ. În Gostilele străzile sunt asfaltate în proporție de 95%, sunt străzi care sunt mai mult pe partea de dezvoltare. Pe Fundulea, pe Anghel Saligny, intră apa și canalul apoi asfalt. Se lucrează și la extinderea rețelei de gaze naturale. Se lucrează deja pe aproximativ 10 străzi. În total 42 de străzi o să intre.” susține primarul Dorel Dorobanțu.

Primarul mai afirmă că se află în lucru și sala de sport de la școală, care este tot implementată prin CNI, alături de o bază sportivă de tip 2, similară cu cea de la Lehliu Gară. De asemenea, a fost dat ordinul de începere pentru proiectul de apă și canal în tot orașul, derulat de Ecoaqua, care începe la data de 1 februarie 2023. Autoritățile locale caută surse de finanțare pentru extinderea rețelei electrice.

Advertisement

“Cămin cultural – sală de spectacol și bibliotecă. Vrem să facem un cerc de șah, un cerc de dansuri, un spațiu pentru antrenamente. Pictură mi-ar plăcea să fie pentru copii. În școală sunt 1400 de copii. Cam 700 la liceu și restul în partea cealaltă.” – a precizat primarul Dorobanțu pentru CălărașiPRESS.ro

În ansamblu, primarul Dorel Dorobanțu pare hotărât să aducă proiectele la bun sfârșit și să îmbunătățească viața cetățenilor din orașul Fundulea, prin eforturi susținute și colaborare cu autoritățile județene.

  • Reporter: Din perspectiva unui primar, de ce a apărut această majorare a prețului la apă și canal?
  • Primar Fundulea: “În primul rând, salariul minim a ajuns la 3000 de lei. Implică salarii, piese de schimb, reparații, materiale, tot ce s-a scumpit se restrânge și în sensul apei și canalului.”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași scoate la concurs un post de ofițer specialist II. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Călărași scoate la concurs cu încadrare directă un post de Ofițer specialist II – Comunicații și Tehnologia Informației. Data limită de depunere a dosarului este 12 iulie 2024, ora 14:00. Proba de concurs se va desfășura pe 29 iulie, iar pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 7. 

Potrivit cerințelor postului, candidatul potrivit trebuie să aibă studii superioare în matematică, fizică sau informatică. Pentru a ajunge la proba de concurs, persoanele interesate trebuie mai întâi să efectueze o examinare medicală și una psihologică. 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate