Connect with us

Știri

25 de proiecte de dezvoltare în orașul Fundulea din Călărași

Published

on

Primarul orașului Fundulea din județul Călărași, Dorel Dorobanțu, se implică în dezvoltarea comunității și are în derulare mai multe proiecte menite să aducă o schimbare a vieții cetățenilor. Fundulea, ca oraș a fost declarat, în mod oficial, la 18 aprilie 1989 și se află la aproximativ 30 km de București. Prin intermediul Programului Operațional Regional axa 10, se va realiza echiparea unei grădinițe cu program prelungit din oraș, iar termenul de finalizare este până la data de 31 decembrie 2023. Cu toate acestea, primarul este optimist și crede că proiectul ar putea fi gata chiar până în luna septembrie a acestui an, astfel încât copiii să poată începe orele la grădinița nouă. De asemenea, se lucrează la implementarea unui proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Nr.1 din satul Gostilele, clădire construită în anul 1950, cu termen de finalizare până la finalul anului 2023.

„Unul dintre proiecte este „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin realizare și echipare grădiniță cu program prelungit în orașul Fundulea”, pe POR, axa 10. Este în implementare, termenul de finalizare este 31.12.2023, dar noi sperăm ca până în septembrie să fie gata ca copilașii să înceapă în grădinița asta noua. Mai avem tot în implementare, reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale Nr. 1 din satul Gostile, unde și acolo se lucrează. Era o școală veche din 1950 cu tavane din trestie. Am reușit să facem un proiect, iar termenul este tot 31.12.2023. Sperăm să-i dea drumul până la începerea noului an școlar, pentru că copii de la școala din Gostile învață în containere.” a declarat primarul Dorobanțu într-un interviu acordat jurnaliștilor CălărașiPRESS.ro

INFRASTRUCTURA RUTIERĂ – DRUMURI ASFALTATE ÎN PROPORȚIE DE 85-90%

„Totalul de kilometri este de 85 aproximativ. În Gostilele străzile sunt asfaltate în proporție de 95%, sunt străzi care sunt mai mult pe partea de dezvoltare. Pe Fundulea, pe Anghel Saligny, intră apa și canalul apoi asfalt. Se lucrează și la extinderea rețelei de gaze naturale. Se lucrează deja pe aproximativ 10 străzi. În total 42 de străzi o să intre.” susține primarul Dorel Dorobanțu.

Primarul mai afirmă că se află în lucru și sala de sport de la școală, care este tot implementată prin CNI, alături de o bază sportivă de tip 2, similară cu cea de la Lehliu Gară. De asemenea, a fost dat ordinul de începere pentru proiectul de apă și canal în tot orașul, derulat de Ecoaqua, care începe la data de 1 februarie 2023. Autoritățile locale caută surse de finanțare pentru extinderea rețelei electrice.

„Cămin cultural – sală de spectacol și bibliotecă. Vrem să facem un cerc de șah, un cerc de dansuri, un spațiu pentru antrenamente. Pictură mi-ar plăcea să fie pentru copii. În școală sunt 1400 de copii. Cam 700 la liceu și restul în partea cealaltă.” – a precizat primarul Dorobanțu pentru CălărașiPRESS.ro

În ansamblu, primarul Dorel Dorobanțu pare hotărât să aducă proiectele la bun sfârșit și să îmbunătățească viața cetățenilor din orașul Fundulea, prin eforturi susținute și colaborare cu autoritățile județene.

  • Reporter: Din perspectiva unui primar, de ce a apărut această majorare a prețului la apă și canal?
  • Primar Fundulea: „În primul rând, salariul minim a ajuns la 3000 de lei. Implică salarii, piese de schimb, reparații, materiale, tot ce s-a scumpit se restrânge și în sensul apei și canalului.”
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole