Connect with us

Știri

FOTO-VIDEO| 21 mai – „Ziua Comunei Ciocănești”- Sărbătoare pentru locuitorii din Ciocănești

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1350418915048964/

“Ziua Comunei Ciocănești” – un eveniment ajuns la cea de a 3-a ediție în acest an. Evenimentul a avut dublă semnificație, fiind totodată și sărbătoarea Împăraților Constantin și Elena. Prezentatorul acestui eveniment a fost Dan Melente – Director Scoala Gimnaziala Nr.1 Ciocănești.
Deschiderea evenimentului s-a făcut printr-un dans folcloric oferit de Ansamblul “Macii Bărăganului”, având o prestație deosebită, în ciuda vremii ce le-a jucat feste  in prima parte a evenimentului. Toţi membrii ansamblului ce au participat la acest eveniment le-au fost oferite diplome de excelență pentru rezultatele notabile obținute la concursurile și olimpiadele şcolare obținute în acest an școlar. Al doilea moment remarcabil cu o prestație impecabilă, trupă de dans “X-Treme” a Palatului copiilor din Călărași.

Scoala Ciocanesti a premiat prin diplome de excelență, carti si premii in bani, fiind oferiti de consilierii locali- rezultate notabile la concursurile si olimpiadele -etapa judeteana- organizate in anul scolar 2016-2017. Elevii premiati au fost: Culea Malina, Apolozan Mihai, Grosu Cristian, Pirvan Alexandra, Ciocoi Evelin, Toader Aura, Dudu Andreea, Reziuc Amalia, Garbasi Iulian, Ene Georgiana. Acesti elevi au obtinut distinctii la Olimpiada de Limba si literatura romana, Olimpiada de fizica, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viata”, Olimpiada „Universul cunoasterii prin lectura”, Concursul de geografie „Terra”, Concursul de geografie „Terra-de la poveste la realitate”, Concursul de matematica „Ion Chesca”, Concursul „George Emil Palade”, Concursul „T.A.Edison”.

O voce inconfundabilă a acestui eveniment a fost Denişa Parvu, laureată a Festivalului „Flori de Mai” ce a impresionat publicul de toate vârstele prezent la eveniment. Mario – beatbox, Maricica cu invitații ei- cântec joc și voie bună. Ultimul artist ce a urcat pe scenă a fost faimosul Dorian Popa ce ne-a acordat un interviu în EXCLUSIVITATE!

Primarul comunei Ciocănești le-a transmis tuturor locuitoril comunei să se bucure de sărbătorile frumoase oferite și să uite de griji și necazuri.

 

RESTUL FOTOGRAFIILOR POT FI VIZUALIZATE PE PAGINA NOASTRĂ DE FACEBOOK(CLICK AICI)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole