Connect with us

Știri

FOTO-VIDEO| 21 mai – „Ziua Comunei Ciocănești”- Sărbătoare pentru locuitorii din Ciocănești

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1350418915048964/

“Ziua Comunei Ciocănești” – un eveniment ajuns la cea de a 3-a ediție în acest an. Evenimentul a avut dublă semnificație, fiind totodată și sărbătoarea Împăraților Constantin și Elena. Prezentatorul acestui eveniment a fost Dan Melente – Director Scoala Gimnaziala Nr.1 Ciocănești.
Deschiderea evenimentului s-a făcut printr-un dans folcloric oferit de Ansamblul “Macii Bărăganului”, având o prestație deosebită, în ciuda vremii ce le-a jucat feste  in prima parte a evenimentului. Toţi membrii ansamblului ce au participat la acest eveniment le-au fost oferite diplome de excelență pentru rezultatele notabile obținute la concursurile și olimpiadele şcolare obținute în acest an școlar. Al doilea moment remarcabil cu o prestație impecabilă, trupă de dans “X-Treme” a Palatului copiilor din Călărași.

Scoala Ciocanesti a premiat prin diplome de excelență, carti si premii in bani, fiind oferiti de consilierii locali- rezultate notabile la concursurile si olimpiadele -etapa judeteana- organizate in anul scolar 2016-2017. Elevii premiati au fost: Culea Malina, Apolozan Mihai, Grosu Cristian, Pirvan Alexandra, Ciocoi Evelin, Toader Aura, Dudu Andreea, Reziuc Amalia, Garbasi Iulian, Ene Georgiana. Acesti elevi au obtinut distinctii la Olimpiada de Limba si literatura romana, Olimpiada de fizica, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viata”, Olimpiada „Universul cunoasterii prin lectura”, Concursul de geografie „Terra”, Concursul de geografie „Terra-de la poveste la realitate”, Concursul de matematica „Ion Chesca”, Concursul „George Emil Palade”, Concursul „T.A.Edison”.

O voce inconfundabilă a acestui eveniment a fost Denişa Parvu, laureată a Festivalului „Flori de Mai” ce a impresionat publicul de toate vârstele prezent la eveniment. Mario – beatbox, Maricica cu invitații ei- cântec joc și voie bună. Ultimul artist ce a urcat pe scenă a fost faimosul Dorian Popa ce ne-a acordat un interviu în EXCLUSIVITATE!

Primarul comunei Ciocănești le-a transmis tuturor locuitoril comunei să se bucure de sărbătorile frumoase oferite și să uite de griji și necazuri.

 

RESTUL FOTOGRAFIILOR POT FI VIZUALIZATE PE PAGINA NOASTRĂ DE FACEBOOK(CLICK AICI)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate