in

VIDEO. Senatorul PMP Cătălin-Lucian Iliescu își prezintă intențiile politice pentru Senatul României

Domnul Cătălin-Lucian Iliescu este tată a cinci copii, vicepreședintele PMP, senator în Parlamentul României, de profesie inginer, antreprenor. Are 4 mandate de consilier general în cadrul Primăriei Generale din Capitală, a fost implicat în Comisia pentru Cultură și Culte ocupând funcția de președinte. Acum este senator din partea PMP și dorește să continue toate inițiativele și proiectele legistative demarate. Iată cum se descrie:

Cătălin-Lucian Iliescu: Numele meu este Cătălin Lucian Iliescu, am 45 de ani, sunt de profesie inginer, căsătorit, am cinci copii, patru fete și un băiețel, provin dintr-o familie de militari, sunt creștin ortodox, sunt un om serios, sunt un om de bună credință, fac politică din 1997, când m-am înscris în Partidul Democrat. La o întâlnire cu domnul președinte Traian Băsescu, în stradă, mi-a plăcut foarte mult de ideile pe care dânsul le genera în acea perioadă și m-am hotărât, fiind tânăr, având 22-23 de ani la vremea respectivă, să mă înscriu în Partidul Democrat. De atunci nu am schimbat culoarea politică, am urmat parcursul președintelui Traian Băsescu, Partidul Democrat Liberal, Partidul Mișcarea Populară.” – se descrie demnitarul în conferința de presă

ACTIVITATEA POLITICĂ DIN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Cătălin-Lucian Iliescu:Am patru mandate de consilier în administrația publică locală, două mandate de consilier în București la două sectoare ale capitalei și în cele doua mandate de consilier general, am fost membru in autoritatea teritorială de ordine publică a primăriei generale, președintele comisiei de cultură, culte – trei ani și jumătate al consiliului general al municipiului București. De un an și jumătate, de anul trecut din iunie, sunt senator. Pe 19 iulie mi-am depus jurământul în Parlamentul României în locul domnului președinte Traian Băsescu, care a preluat un mandat de europarlamentar plecând la Bruxelles. Pe această cale îi mulțumesc, dânsul fiind motorul Partidului Mișcarea Populară.

După cum știm cu toții, PMP are câteva proiecte naționale pe care clar că și în județul Călărași trebuie să le aducem și cât mai mulți călărășeni trebuie să cunoască, că noi, cei care promovăm interesul național trebuie să ajungem în casele fiecăruia, spunând următorul lucru: Vrem o schimbare radicală a clasei politice și a gândirii pe care, de 30 de ani, politicienii au avut-o despre România. A fost o perioadă de tranziție dureroasă pentru foarte familii din România. A fost o perioadă în care România a văzut că a fost fărâmițată. Credem că este vremea unei schimbări profunde a clasei politice românești și a modului de a face politică în România.

300 DE PARLAMENTARI ÎN LOC DE 475

PMP militează pentru revenirea la 300 de parlamentari. Este motto-ul în campania noastră electorală, a celor care candidăm pe listele de Senat și de Camera Deputaților în toată România. Respectarea Referendumului din anul 2009 când peste 87% dintre români au spus DA, vrem 300 de parlamentari. Trebuie să se întâmple din 2024 iar așa cum președintele PMP, domnul europarlamentar Eugen Tomac, a spus, va fi o condiție în următoare guvernare alături de forțele de dreapta să fie repus în ordinea de zi în Parlament revenirea la 300 de parlamentari. Este normal ca România, cu o populație diminuată față de 1989, să obținem 475 de parlamentari atât timp cât noi suntem în jur de 15 milioane de cetățeni în curtea de vot, 3 milioane de cetățeni sunt plecați în afara țării.

PMP DOREȘTE ALEGEREA PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI

Al doilea proiect important pe care PMP îl propune este revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Noi am strâns peste un milion de semnături pentru acest proiect de lege. Trebuie să corectăm greșeala care s-a făcut acum o perioadă de timp și să vedem la nivelul administrației publice locale în cele peste 3200 de unități ale administrației teritoriale locale. Trebuie să vedem acea competiție între turul unu și turul 2 și să nu mai avem în România primari care ajung în primărie votați cu 7%, cu 10%  din numărul total al alegătorilor, primare care împart bugete de milioane și milioane. Normal este ca un primar să iasă cu peste 50% din numărul total al alegătorilor care vin la vot.

PMP- SINGURUL PARTID CARE A SCRIS ÎN STATUT UN PROIECT – unirea Moldovei cu România 

Al treilea proiect pe care noi îl promovăm și îl avem și în statutul PMP, suntem practic singurul partid din România care are scris în statut unirea Moldovei cu România ca un proiect de țară. Noi trebuie să îl generăm, să lucrăm la el și sper ca în următorii 10-15 ani Republica Moldova să fie parte integrantă a României, și automat, parte integrantă a Uniunii Europene.

Alt proiect important este Autostrada Vestului care leagă partea de Iași cu partea de Bistrița. Alt drum expres făcut prin munți care să lege Carpații Orientali.

ȘCOLILE DIN ROMÂNIA DOTATE CU INTERNET FĂRĂ FIR

În următoarea perioadă milităm ca toate școlile să fie dotate cu WI-FI, toți elevii să aibă câte o tabletă, STOP tăierii pădurilor, România nu trebuie să mai fie un generator de materie brută și trebuie să aducem noi acei investitori pentru prelucrarea lemnului aici, la noi în țară. De asemenea, digitalizarea tuturor instituțiilor și primăriilor. Nu este normal ca după 30 de ani de la revoluție, într-o țară cu acoperire de internet de peste 70% să mai vedem cozi la primării, cozi la diferite instituții și să nu existe o procedură de a simplifica acest lucru. Mai mult decât atât, am militat în ultima săptămână pentru gafa pe care guvernul Oban a făcut-o privind închiderea piețelor și am fost foarte fermi, chiar dacă noi sprijinim PNL la guvernare, piețele trebuie să rămână deschise iar soluția care s-a găsit, ca tarabele să fie scoase în afara pieței este o soluție foarte proastă.

Din punct de vedere al mediului, am observat și aici, în județul Călărași, sunt câteva zone pe care pe mine m-au lăsat fără cuvinte. În primul rând, în municipiul Călărași am observat o pâclă, este un oraș foarte poluat, iar noi ne vom bate ca toate fabricile din jurul municipiului Călărași să fie dotate cu filtre astfel încât sănătatea oamenilor să primeze. În al doilea rând, trebuie să desființăm gropile de gunoi din județul Călărași. Nu este normal ca într-un județ așa frumos, un județ unde Dunărea este stindardul comunității, ca oamenii să distrugă o parte din areal și nepăsarea autorităților care au permis să se perpetueze lucrul ăsta.

LOCURI DE MUNCĂ PENTRU CĂLĂRĂȘENI

De asemenea, crearea locului de muncă. Să fiu sincer, și eu, și doamna Vladica, din a doua zi, dacă vom ajunge în Parlamentul României, vom face scrisori prin Camera de Comerț și Industria României tuturor investitorilor serioși din Uniunea Europeană și nu numai, să vină să investească în Călărași. Parlamentarii județului Călărași trebuie să fie aceia care sa vină cu un plus valoare pe lângă autorități, pe lângă președintele Consiliului Județean în integralitatea lui, pe lângă primarul celor 5 orașe și toți primarii din cele 5 de comune ale județului Călărași. Trebuie să venim și să sprijinim comunitatea locala cu investitori serioși.

PROMOVAREA TURISMULUI PE DUNĂRE 

Când ai Dunărea care traversează riveran cu acest județ, 90% din el, și tu nu ești în stare să dezvolți turismul, înseamnă că tot ce s-a întâmplat în acești 30 de ani este o rușine pentru cei care au condus acest județ că nu au fost în stare să genereze proiecte astfel încât turismul aici să înflorească. Nu este normal să ai un canal al siderurgiștilor care nu funcționează, nu este normal să ai kilometri de mal și Dunărea lângă și să găsești PET-uri, mizerie, și să nu găsești  un loc de joacă, să nu găsești o terasă. De ce să nu facem un concurs de proiecte pe lungime de 3-4 km în zona de sud a Municipiului Călărași, la fel și în Oltenița pe faleză, să deschidem un parteneriat public-privat, și să lăsăm cinci ani de zile acei investitori să nu plătească niciun fel de taxe către bugetul local cu condiția să investească acolo și să creeze locuri de muncă? Asta le trebuie călărășenilor. Nu au nici o scuză. Nici domnul Răducu Filipescu, fost senator, președinte al Consiliului Județean, îl cunosc, nu l-am văzut în ultimul an și jumătate o dată venind la microfonul Senatului României să propună ceva pentru călărășeni.

PĂREREA SENATORULUI PMP CĂTĂLIN-LUCIAN ILIESCU DESPRE COLEGII PARLAMENTARI DIN JUD. CĂLĂRAȘI

Vrea să vă spun că sunt alți parlamentari, doamna senator Roxana Pațurcă – PNL. O dată nu am văzut-o spunând ceva de Călărași în Senatul României. Nici măcar nu s-a prezentat ca fiind senator de Călărași… Domnul deputat Cătălin Predoiu, ministrul al justiției, cu tot respectul pentru funcția pe care o ocupă, dar nu am văzut un cabinet parlamentar deschis aici în Călărași. Nu am auzit nimic în patru de ani de zile vorbindu-se despre Călărași de câtre acest domn.  Al patrulea parlamentar, deputat în Parlamentul României, Eugen Nicolecea – PSD, cel care a avut o contribuție majoră la ordonanța 13 alături de domnul Ciordache, era cât pe ce să fie propus ministrul justiției, cel care are pensii speciale și atenție, în patru ani de zile nu a fost în stare să-și deschidă un cabinet parlamentar în municipiu reședință județ, unde a fost votat. Are doar un cabinet parlamentar în Oltenița, este o rușine.

Până nu avem o cultură politică va fi foarte greu și vedem țopăiala asta de la un partid la altul în funcție de interese. Vedeți ce facem noi. Doamna președintă Simona Vlădica a venit și a spus în fața dumneavoastră: noi milităm să lăsăm piețele deschise, să lăsăm Bisericile deschise, milităm pentru reîntoarcerea copiilor la școală, milităm pentru a asigura pentru toți românii acele programe de informare astfel încât să nu vedem în această boală sfârșitul lumii. Trebuie să fim destul de raționali, astfel încât să ne gândim la factorul de prevenție, să ne gândim la a fi disciplinați, să ne gândim la a purta mască, să ne spălăm pe mâini, de a avea dezinfectant, și vom trece și peste asta. Nu este un capăt de țară. România are un parcurs european care nu mai poate fi întors. Avem, în următoarea perioadă, 80 de miliarde de euro la dispoziția statului Român. Este doar de datoria noastră să știm cum sa gestionăm și cheltuim acești bani. Noi știm să-i ducem în infrastructură, în educație, în alte lucruri care generează plus valoare statului român.

Pe data de 6 decembrie vă cer să fiți alături de mine, de doamna Simona Vlădica, de candidații PMP. O să facem o treabă serioasă aici în Călărași, suntem oameni serioși iar după 7-8 decembrie vom fi prezenți în județul Călărași.

Material realizat la comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Călărași, executat de .S.C CĂLĂRAȘI HEXEL PRESS SRL CUI mandatar: 11200012 

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Candidatul PMP Călărași, Simona Vlădica, s-a autoproclamat liderul Dreptei din județul Călărași

Primăria Borcea angajează șofer – categoria D