Știri

VIDEO. În Vâlcelele primarul continuă asfaltarea străzilor și reabilitarea Căminului Cultural

Published

on

Alți 4,9 kilometri de covor asfaltic au fost turnați în localitatea Vâlcelele. Primarul Ionel Tatu este hotărât să lase ceva frumos în urmă, are ambiții și perspective clare prin care face tot posibilul să aduce Vâlcelele în topul localităților dezvoltate. Majoritatea proiectelor de dezvoltare din localitate au fost realizate prin  finanțare guvernamentală.  

Se continuă cu lucrările la șanțurile de scurgere și podețele de trecere către curțile oamenilor.” – explică Nelu Tatu. Am aplicat marcajele și sunt mulțumit de firma care a executat acest proiect. Am reușit performanța ca în 2 luni să asfaltăm de bună calitate cca 5 km de străzi, să realizăm parcări acolo unde era necesar, explică acesta, arătând ca exemplul parcarea din fața bisericii din localitate. Au fost asfaltate până și aleile din cimitirul localității.

Biserica și Căminul Cultural fac parte importantă din viața comunității. S-a dat ordin de începere a lucrărilor, de începere a reabilitării Căminului Cultural ce vor fi finalizate la 1 dec. Este vorba de schimbat acoperișul, realizat o scenă, sală de conferințe unde voi face ședințele publice împreună cu consilierii, un proiect de 400.000 euro, care va conține și dotarea cu laptopuri, sistem de amplificare audio. Ne preocupă să realizăm o locație unde să putem desfășura activitățile culturale ale comunei permanent, iar când condițiile meteo nu permit.”- a explicat primarul

ZILELE LOCALITĂȚII VÂLCELELE – SĂRBĂTORITE ÎN NOUL CĂMIN CULTURAL

“Zilele comunei le vom realiza la inaugurarea Căminului Cultural. Acum nu avem decât o scenă în aer liber. În curtea școlii avem amenajarea terenului de sport și vom primi avansul pentru a începe lucrările. Ne onorăm promisiunile. Vom continua asfaltarea 15 km în Vîlcelele și 4 km în Floroaica pentru care am obținut finanțarea. Continuăm cu reabilitarea Dispensarului de la Vâlcelele unde am obținut o centrală termică modernă. La Biserica de la Floroaica vom realiza încălzirea acesteia.” – declară Ionel Tatu

Am stat de vorbă cu oameni ai satului, persoane din localitate pe care i-am întrebat despre omul lor de bază de aici. Mulți îl apreciază pe actualul primar Ionel Tatu, iar alții îl regretă pe fostul primar Vasile Iliuță, actual președinte la Consiliul Județean. Aprecieri sunt pentru toți cei care au știut să pună oamenii pe primul loc. Bătrânii din localitate ne explică modul în care arăta localitatea în urmă cu 20 – 30 de ani. Străzi pline de noroaie, afundate în întuneric. Poate așa erau vremurile atunci, sau atât s-a putut face. Acum se vede o schimbare în bine, o localitate care prosperă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version