Connect with us

Știri

Trecerea prin vad între localităţile Şoldanu şi Radovanu, reabilitată de CJ

Published

on

Reabilitarea trecerii prin vadul ce leagă localitățile Șoldanu și Radovanu, o investiție a Consiliului Județean Călărași (CJC), este în plină desfășurare. Membrii CJC s-au aflat la fața locului pentru a discuta cu firma câștigătoare a licitației, responsabilă pentru construirea proiectului. Podul va avea o lungime de 110 metri și va face conexiunea cu drumul 403, aflat în lucru la momentul actual. Podul nu numai că va facilita accesul între cele două comune și comunele vecine, dar va facilita și accesul către Drumul Național.

https://youtu.be/_6ojA6JiSW0

Constructorul suține că totul este pregătit, toate țevile pentru pile și culei sunt pregătite pentru batere. Fabricația tablierului este în derulare și începând cu sfârșitul lunii se va face livrarea.

Eduard Grama – Administrator Public al Primăriei Municipiului Călărași: „În urma cu două săptămâni am discutat cu dumnealor referitor la avizul de la Apele Române, referitor la soluția tehnică pe care o au la acest moment pe realizarea acestui pod și împreună eu cred că am găsit o soluție. Cu podul de la Șoldanu ca și celelalte treceri prin vad au fost probleme în fiecare an, în momentul în care au fost inundații sau zăpadă accesul între localități a fost blocat. Dificultăți au fost și în momentul în care am mers către IPTANA și Ministerul Transporturilor ca să încercăm să obținem aceste avize. Toți au impresia că acest râu Argeș va deveni într-un final canal Dunărea-București, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Această investiție va fluidiza și va crește traficul mult mai mult decât în acest moment și poate localitățile vor beneficia de acest acces la Drumul Național, mai ales către București.”

Cosmin Geană – Director Direcția Tehnică CJC: ”Este un proiect ambițios al Consiliului Județean. Podul are o lungime de 110 metri, rampele de o parte și de alta ale podului care vor face conexiunea cu drumul 403, aflat în lucru la momentul actual, au și ele o lungime de 170 de metri. Sperăm să ne încadrăm. Dacă vom fi susținuți și de constructor și vom găsi și soluția fondurilor, să nu ajungem într-o stare conflictuală din cauza unei majorări pe care nu a preconizat-o nimeni. Podul crește siguranța trecerii dintr-o localitate în alta. ”

Advertisement

”Am venit și am făcut o promisiune în fața acestor oameni, și anume să rezolvăm trecere prin vad. Această promisiune pe care noi am făcut-o, vreau să vă spun că oamenii politici ai județului Călărași au tot făcut-o de la începutul anilor ’90 până în 2017-2018 când am făcut-o împreună. Se pare că suntem acei factori de decizie care vom respecta această promisiune, iar oamenii de aici vor beneficia de această trecere prin vad. Ea este importantă nu numai pentru locuitorii comunelor Șoldanu și Radovanu, vor beneficia și comunele vecine. Pentru a ajunge la București, este mult mai ușor pe aici”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, într-un interviu.

De asemenea, Mihăiță Beștea a transmis câteva cuvinte despre reabilitarea trecerii prin Șoldanu-Radovanu și pe pagina acestuia de Facebook: „Trecerea prin vad Șoldanu-Radovanu este reabilitată la această oră de către Consiliul Județean Călărași. Un obiectiv uitat de fostele administrații județene și care pentru zona Oltenița reprezintă un punct nevralgic al transportului. Mă bucur să iau parte la proiecte de dezvoltare locală pentru oameni!”, a menționat vicepreședintele.

Ion Samoilă – Vicepreședinte CJC: „Vreau să vă aduc aminte că în fiecare an, primăvara, aveam solicitări din partea localităților care sunt în apropierea acestui râu pentru a aloca bani în scopul trecerilor prin vad. Tot timpul am făcut-o, pentru că am înțeles necesitatea, dar tot timpul am făcut-o cu inima strânsă, pentru că trecerile prin vad nu reprezintă o soluție corectă și legală, mai ales dacă vorbim de intervenții, aceste treceri nu există pe nicio hartă. Mă bucur că am ajuns la concluzia că ne trebuie o trecere care să fie un pod, nu un vad, pentru a lega cele două localități. Sper să o finalizăm anul acesta. Noi am avut de grijă ca la constituirea bugetului să prindem suma care era licitată, să avem banii necesari pentru executarea acestei lucrări. Noi ne-am făcut datoria, în rest diferențele care apar o să vedem, din punct de vedere legal, dacă se pot rezolva.”

Nicușor Cionoiu – Senator PSD: „Cred că echipa noastră, în momentul acesta, găsește soluții ca acești oameni care au câștigat licitația să poată să realizeze această investiție măreață, să putem să dezvoltăm satul uniform, să nu izolăm anumite comune, în așa fel încât să aducem autostrada A2 la nivelul satului românesc.”

“Vă rog să mă credeți când spun că noi am luptat ca dumneavoastră să realizați această investiție cu profit. E foarte important ca acest profit al dumneavoastră, românesc, să se materializeze în viața de zi cu zi a tuturor muncitorilor dumneavoastră, a tuturor cetățenilor noștri, pentru că dumneavoastră trebuie să fiți sprijiniți de acest Guvern al României și trebuie să fiți ajutați. Aceste prețuri care au crescut indiferent de voința dumneavoastră, au crescut din cauza unei crize mondiale. Eu personal, alături de echipa noastră, suntem alături de dumneavoastră”, a menționat senatorul.

Nicușor Cionoiu a mai adăugat câteva cuvinte pe pagina acestuia de Facebook în privința investiției derulată pe râul Argeș: „Am însoțit delegația Consiliului Județean Călărași la investiția pe care o derulează pe râul Argeș. Trecerea prin vad Șoldanu-Radovanu se află în plin proces de reabilitare, fiind un punct cheie al traficului cu mari probleme la creșterea debitului de apă”, precizează acesta.

Advertisement

Vasile Iliuță – Președintele CJC: La adresa firmei angajată pentru realizarea proiectului, Vasile Iliuță susține: „Firma dumneavoastră e cea care a avut curajul de a se înscrie în licitație. Ați fost singura firmă care s-a înscris în licitație și ați și câștigat contractul. E clar că sunteți specialiști în domeniul de infrastructură. Pe investițiile județului, ne-am dori ca mai multe firme ca dumneavoastră să se implice pentru a realiza proiectele de infrastructură pe care Consiliul Județean le are. Vă mulțumim că ați avut încredere în Consiliul Județean Călărași.”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate