Connect with us

Știri

Proiect: Gaze naturale pentru comuna Borcea

Published

on

Primarul Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă din Borcea și-a început primăvara prin muncă. Obiectivele acestuia fiind clare și bine definite. Înfiinţarea rețelei de distribuţie de gaze naturale în comuna Borcea reprezintă, pentru primarul Aniel Pațurcă, o prioritate. Edilul susține că în urmă cu câteva luni s-a finalizat Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC) şi avizele necesare pentru executarea lucrărilor de ‘Înfiinţarea a distribuţiei de gaze naturale în comună’. Valoarea estimată a lucrării se ridică la 12.035.202,26 lei (plus TVA).

https://youtu.be/DiEcBMlYbCk

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Pentru anul 2021, în primul rând, marea mea provocare este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale și pe această cale vreau să fiu punctual și corect. La acest moment, comuna Borcea se află într-o fază foarte avansată a acestui proiect, și aici mă refer la faptul că, având în vedere că lucrăm la acest proiect de mai mult de doi ani, am reușit să trecem de faza de SF, ne-am aprobat documentația tehnico-economică. La momentul acesta, comuna Borcea are inclusiv proiectul cu cele 37 de avize reușite, și aici înseamnă certificat de urbanism, toată documentația depusă, care nu a fost puțină. Sperăm ca în cel mai scurt timp să primim și finanțarea pentru a ne apuca de execuția lucrărilor. Sper să fim susținuți deoarece legislația de licitație este una destul de greoaie în România.

Am avut anumite proiecte, până la această dată, prin care au fost mulți ofertanți, și aici mă refer la faptul că daca o să vină 8, 9, 10 sau 11 ofertanți o să se conteste între ei iar din asta se întârzie și lucrurile se mișcă destul de greu. Sperăm ca cel mai bun să câștige și să reușim să dăm drumul la partea de execuție. Eu sper pe acest mandat să aducem gaze în comuna Borcea, asta nu înseamnă decât o creștere economică pentru comunitate, atragerea de investitori, locuri de muncă și un nivel de trai mai ridicat al cetățenilor din comuna Borcea.

Totodată, avem un proiect depus pe Compania Națională de Investiții (CNI) și vreau să fiu foarte clar – acest proiect înseamnă modernizare cămin cultural în satul Pietroiu. Îl avem depus de aproape 3 ani, am avut o problemă la partea juridică. Nu am avut intabulat terenul de sub clădire și am încercat să remediem și această problemă. Practic, la această dată căminul din Pietroiu trebuia să primească și finanțare dar din cauza acestor probleme apărute a trebuit să o luăm de la zero. Eu mi-am făcut treaba, am făcut SF-ul, am încercat să obțin avize, numai că la depunerea documentației de către CNI, cei care au fost înaintea mea și au condus destinderea acestei comunități nu și-au făcut treaba, din punctul meu de vedere.

Advertisement

În anul 2007 sau 2008 nu a fost prins în inventar și partea de teren aferentă căminului cultural din Pietroiu. A trebuit s-o iau de la zero, a trebuit să dau din nou hotărâri de Consiliu, să merg din nou la OCPI, să facem tot ce înseamnă parte de intabulare. Vreau să asigur cetățenii din comuna Borcea că voi face tot ce depinde de mine.

Ce înseamnă modernizarea a căminului cultural din Pietroiu? Înseamnă parte de modernizare – anvelopare, acoperiș, pentru că acum a început să plouă pentru că acoperișul este într-o stare de degradare, și inclusiv compartimentare. Vreau să facem cu o bucătărie frumoasă, cu săli de mese, de nunți, exact cum erau odată, și să reușim să desfășurăm activități culturale și evenimente.

Călărași PRESS: În urmă cu doi ani, în perioada campaniei electorale, ați promis modernizarea iluminatului public cu aproximativ 5000 de lămpi moderne pe sistem LED.

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Am încercat să fac un proiect mai amplu, și aici mă refer să implementăm undeva la 5000 de lămpi în comuna Borcea, din stâlp în stâlp, nu cum sunt acum, la doi stâlpi, inclusiv în cartierele mărginașe ale comunității noastre, și aici mă refer la satul nou în Pietroiu unde acolo nu au avut niciodată iluminat public, sau zona CAP, și nu a fost ușor. Cetățenii trebuie să știe, pentru un astfel de proiect nu se bate din palme, nu se face într-o zi, două. A necesitat timp. La acest moment, avem contractul semnat și urmează partea de execuție prin care eu sper ca până la sfârșitului anului să reușim. Vă dați seama ce ar însemna un consum redus pentru comunitate.

Un alt proiect pe care l-am avut de doi ani de zile depus, a fost proiectul de modernizare grădiniță cu program prelungit. În fost clădire de la grădinița din centru de la Borcea am depus studiul geotehnic, partea de rezistență de structură. Din păcate am întâmpinat și aici o problemă dar sunt tipul omului care sunt consecvent și tot timpul putem să îmbunătățim greșelile pe care le-am făcut. La fel, am avut aici un litigiu cu fostele asociații agricole – o parte era a primăriei, iar o parte era a fostului C.A.P. care s-a desființat în anii ’90. A trebuit să mergem și să facem dezmembrarea pe fiecare și o serie de documente. Cadastristul nostru de la primărie a găsit o soluție pentru a le face un întreg astfel încât să putem depune și acest proiect. Sperăm să primim și aici finanțare. Sper ca, cu putință, comuna Borcea să se mândrească cu o grădiniță cu program prelungit.

Vreau să continuăm un alt proiect amenajarea de șanțuri de captarea apei pluviale în comuna Borcea. Avem o parte din comuna noastră, și aici mă refer la câteva străzi cu un grad de înclinare foarte mare, peste 7% pantă de înclinare, și necesită o urgență maximă pentru a face și șanțurile de captare a apei pluviale și intrările prin rigorile carosabile în curțile cetățenilor. Sper ca anul acesta să reușim să mai facem încă 20 de străzi cu acest proiect și să-l ducem la finalizare. Toate străzile care au fost asfaltate, în cel mai scurt timp cu putință, urmează a se face aceste șanțuri de captare a apei pluviale unde se inundă gospodăriile la ploile torențiale.

Advertisement

Un amplu proiect al meu pe care încerc să-l duc la îndeplinire, și aici mă refer la modernizarea infrastructurii din comuna Borcea, este și terminarea celor sub 10%, zic eu, a aleilor pietonale. Va fi un alt proiect pe care urmează să-l începem anul acesta.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Danubius MotorFest 2024: Trupa Kompas deschide festivalul într-un mod memorabil

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Între 21 și 23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași se transformă în epicentrul adrenalizant al pasionaților de motoare și muzică de calitate, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest.

Evenimentul își deschide porțile sub semnul unei serii încărcate de surprize și experiențe inedite, avându-i în frunte pe Legio Phoenix MC România, alături de sprijinul Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Cu un start exploziv, trupa Kompas, alcătuită din tineri talentați precum Patrick Constantin, Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu, deschide festivalul într-un mod memorabil. Această echipă aduce în prim-plan energia și pasiunea pentru muzică, pregătind publicul pentru un weekend de neuitat.

Pe lângă atmosfera vibrantă creată de Kompas, pe scena festivalului vor urca nu mai puțin de 8 formații, oferind un spectru divers de genuri muzicale și performanțe de excepție. De la trupe consacrate precum Byron și Trooper, până la surprize pline de energie din partea formațiilor din Republica Moldova, fiecare zi promite să fie o călătorie sonoră memorabilă.

Advertisement

Dar Danubius MotorFest nu se rezumă doar la concerte. Parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase completează atmosfera, transformând evenimentul într-un adevărat spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare.

Cu intrarea gratuită, festivalul devine și mai accesibil pentru toți iubitorii de senzații tari. Pregătește-ți cortul, cheamă-ți prietenii și alătură-te unei experiențe unice, unde spiritul verii se împletește cu rafinamentul rockului românesc.

Iar distracția nu se oprește la finalul concertelor. Zona special amenajată pentru parcarea motoarelor și corturi, alături de ofertele variate de băuturi și preparate culinare, garantează confortul și relaxarea participanților între momentele intense de divertisment.

Danubius MotorFest 2024 promite să fie mai mult decât un simplu festival – este o călătorie captivantă în universul motoarelor și al muzicii, care va lăsa amintiri de neuitat în inimile tuturor celor prezenți.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. O mașină de poliţie a fost implicată într-un accident, în timpul unei urmăriri pe strada București

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

Advertisement

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Continue Reading

Știri

Accident în Roseți cauzat de un șofer neatent. Patru mașini au fost avariate

Published

on

Un accident rutier teribil a avut loc vineri, 19 aprilie, în comuna Roșeți din județul Călărași. În jurul orei 19:30, două autoturisme au intrat în coliziune, implicând și alte două vehicule staționate. Din fericire, nu se afla nicio persoană în mașinile oprite în fața unei locuințe.

Patru persoane au fost implicate în accident, iar un copil de cinci ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” de către Serviciul de Ambulanță.

Din păcate, un alt copil în vârstă de trei ani a suferit un atac de panică. La locul incidentului au intervenit echipaje ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Călărași, inclusiv o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate