Connect with us

Știri

Primarul Marius Dulce vorbește despre prioritățile acestui an

Published

on

Prezent în cadrul conferinței de joi, 18 martie 2021 la sediul PSD Călărași, primarul mun. Călărași, Marius Dulce, a vorbit despre situația actuala a municipiului nostru, prin prezentarea stradiului al diferitelor proiecte demarate sau continuate dupa fost administrație.  Dulce a vorbit despre prioritățile stabilite ale primului mandat cât și despre alte obiective stabilite pentru anul 2021.

Primarul Marius Dulce: Toată lumea este interesată de bugetul județului Călărași în acest an, de ce vrem să facem cu el, unde direcționăm sumele. Vreau să vă spun de la început că acest buget va pleca undeva cu 20% diminuat, față de anul trecut. Vreau să vă spun că avem sume de recuperat de la Guvern, undeva la un milion, un milion cinci sute de mii, toată cheltuiala pe care o avem în zona de COVID. Așa cum spunea domnul deputat, avem sume de plată la cei care sunt în centrele de vaccinare, începând de la doctori, asistenți, registratori, undeva la 240.000 care nu sunt plătiți. Nu noi suportăm aceste sume, trebuie să vină prin DSP, Ministrul Sănătății, și după aceea noi facem plățile oamenilor. Avem certitudinea că la un moment dat se va rezolva și acest impediment. Vrem ca aceste centre să funcționeze și funcționează bine. Încercăm să nu fie aglomerat, toată lumea e programată, chiar avem liniște și totul funcționează bine. Încercăm să le punem la dispoziție și să aibă acolo tot ce le trebuie din ceea ce ne privește pe noi ca administratori. Trebuie să recuperăm și banii din aceste zone, pentru că trebuie să investim în Călărași.

UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI VOR FI EXPERTIZATE PRIVIND GRADUL DE RISC SEISMIC

De asemenea, este aceea discuție despre cine plătește transportul copiilor la școală. Este clar că nu putem să suportăm noi, Municipiul Călărași, transportul pentru copiii care vin de la comune, de la sate. Da, este clar că trebuie să definească Guvernul această sursă de finanțare și să vină către noi, iar, mai mult, deja au mai dat o ordonanță prin care ne obligă UAT-urile să expertizăm toate școlile, toate liceele, tot ce înseamnă toate clădirile din administrarea învățământului pe risc seismic. Am făcut o primă evaluare în legătură cu cât ne-ar costa. Anul acesta, ne costă undeva la un milion de lei să facem toate aceste expertize. Așa cum spune Ordonanța respectivă, sursa de finanțare este de la Guvern, dar până acum nu este niciun semn că ar aloca ceva. Ceea ce vă spun acum este estimativ, pentru că nu am primit nici de la județ ce ne se cuvine pe zona asta de taxe și impozite – Guvern, Consiliul Județean, Primăria Călărași, dar nu am primit nici de la Finanțe toate aceste sume care vin de la Guvern. Drept urmare, pot să repet, este clar, nu am uitat pe nimeni din Călărași.

INFRASTRUCTURA PIETONALĂ ȘI RUTIERĂ, O PRIORITATE PENTRU MARIUS DULCE

Prioritar pentru noi, în anul acesta, este infrastructura rutieră și pietonală. Ați văzut că am deschis o serie de șantiere. Mai mult de atât, vrem să extindem creșa. Este un proiect european. Avem o mare necesitate de locuri pentru copii mici în creșele noastre. Deja urcăm spre zona portocalie, ieri eram la 1.98 și cred că o să crească. Atunci, suntem obligați să diminuăm această incidență. Lucrăm doar la 80% din capacitatea creșei.

CETĂȚENII MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI VOR LOCURI DE PARCARE

Nu am uitat parcările, toată lumea ne solicită să facem parcări. O serie de cetățeni ne-au spus să facem parcări în zona Școlii 10 și Liceului Eminescu. Așa vom face, deja o să avem o ședință în Comisia de Siguranță a Circulației în care decretăm acea zonă să fie de debarcare – îmbarcare. Mai avem o problemă acolo, pentru că părinții intră pe acea alee care ajunge la Centrul Copiilor cu Dizabilități, și atunci o să securizăm și acea zonă ca să nu avem evenimente. Încercăm să fluidizăm acolo și prin deplasarea unui echipaj de poliție în zona respectivă până începe lumea să se educe. De asemenea, lucrăm și la un regulament și încercăm să încheiem un contract, după cum ne permite votarea bugetului, pentru a ridica mașinile abandonate din oraș. De asemenea, importante mai sunt parcările de reședință și parcările în general. Modificăm regulamentul, pentru că am observat anumite inadvertențe. Ba mai mult, sunt în discuții ca să fac o parcare, sau două supraterane, cu un sistem liftat pentru a mări suprafața și numărul de locuri de parcări în zonele aglomerate. Cu siguranță, o vom face.

Advertisement

MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA 60% RECICLABIL

Trebuie să începem să reciclăm. Vreau să vă aduc la cunoștință că în loc să construim ceva în Călărași, am avut o penalizare pe anii din urmă, 2015-2020, de două milioane de lei de la Fondul de Mediu  pentru neîndeplinirea obligațiilor de reciclare. Dacă noi astăzi, conform Legislației în vigoare, trebuie să ajungem la 60% reciclabil, noi, din datele pe care le avem, cred că suntem undeva la 5%. O să existe și pe zona de compost, pe verde, tomberoane separate ca să putem crește gradul de reciclabil, pentru că altfel, o să vedeți, împreună o să plătim multe penalități. Nu trebuie să uitam, cred că daca nu, la sfârșitul lunii Mai o să plătim în plus 120 de lei pe tona de gunoi menajer, pentru că nu îndeplinim acești parametrii.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cum să rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp

Published

on

Rambursarea la timp a creditului este crucială pentru a menține un istoric de credit bun și a evita penalizările și dobânzile de penalizare.

Iată 7 sfaturi esențiale pentru a te asigura că rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp:

  1. Planifică-ți bugetul

– Înainte de a lua un credit rapid, analizează-ți cu atenție veniturile și cheltuielile pentru a te asigura că poți suporta rata lunară.

– Creează un plan de rambursare realist, care să includă toate costurile implicate, cum ar fi dobânda și comisioanele.

– Utilizează instrumente online de calculare a ratelor pentru a estima suma exactă pe care o vei avea de rambursat lunar.

  1. Stabilește priorități

– Asigură-te că rambursarea creditului este o prioritate în bugetul tău lunar.

– Acoperă mai întâi datoriile cu dobândă mai mare, cum ar fi creditele rapide, pentru a evita acumularea de penalizări.

Advertisement

– Stabilește un sistem de categorisire a cheltuielilor pentru a identifica unde poți economisi bani pentru a direcționa mai mult spre rambursarea creditului.

  1. Alege o modalitate de plată convenabilă

– Optează pentru o modalitate de plată automată, cum ar fi un debit direct din contul bancar, pentru a evita întârzierile la plată.

– Asigură-te că ai suficientă disponibilitate în cont la data scadentă a ratei.

– Explorează alternative de plată online sau prin aplicația mobilă a IFN-ului.

  1. Urmărește îndeaproape termenele de plată

– Notează data scadentă a fiecărei rate și setează-ți mementouri pe telefon sau calendar pentru a te asigura că nu o uiți.

– Abonează-te la notificările prin e-mail sau SMS oferite de IFN pentru a fi informat cu privire la termenele de plată.

– Verifică periodic contul online pentru a monitoriza stadiul rambursării creditului.

  1. Fii pregătit pentru cheltuieli neprevăzute

– Constituie un fond de urgență pentru a face față cheltuielilor neașteptate care ar putea afecta capacitatea ta de a rambursa creditul.

– Asigură-te că ai o rezervă de bani suficientă pentru a acoperi cel puțin o rată lunară în caz de urgență.

Advertisement

– Ia în considerare posibilitatea de a contracta o asigurare de credit care te poate proteja în caz de șomaj, boală sau alte evenimente neprevăzute.

  1. Comunică cu IFN-ul

În caz de dificultăți financiare, contactează imediat IFN-ul pentru a găsi o soluție amiabilă.

– Există posibilitatea de a renegocia termenii contractului, de a obține o amânare sau de a refinanta creditul.

– IFN-ul are obligația de a te informa cu privire la opțiunile disponibile și de a te ajuta să găsești o soluție potrivită pentru situația ta.

  1. Evită supraîndatorarea

– Nu lua mai multe credite rapide decât îți poți permite să rambursezi.

– Evaluează cu atenție nevoile tale financiare și împrumută doar suma de care ai nevoie.

– Calculează suma totală a ratelor lunare pentru a te asigura că nu depășește o treime din venitul tău lunar.

Reține: Rambursarea la timp a creditelor rapide fara ANAF te ajută să îți menții un istoric de credit bun, ceea ce îți va facilita accesul la alte produse financiare în viitor. Responsabilitatea și planificarea atentă sunt esențiale pentru a evita problemele financiare și a beneficia de avantajele creditelor rapide.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Se oprește apa în municipiul Călărași. Vezi zona afectată

Published

on

‼️ 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩ă 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥ă – 𝐌𝐮𝐧. 𝐂ă𝐥ă𝐫𝐚ș𝐢

Pentru îmbunătățirea calității serviciului de furnizare apă-canalizare, în data de 29.03.2024, în intervalul orar 08:00-13:00, se va executa o lucrare în vederea întregirii rețelei de apă, ce necesită sistarea apei potabile pentru următoarele tronsoane:

□Str. I.L.Caragiale tronson cuprins între str. Grivița și Bd.Republicii;
□Str. Răsăritului;
□Str. Rozelor
□Aleea X- str. Grivița tronson cuprins între str. I.L.Caragiale-str.București

Rugăm utilizatorii afectați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!

Advertisement

Continue Reading

Știri

Spitalul Județean Călărași va avea o nouă parcare. Cum arată proiectul futurist

Published

on

Astăzi, administrația publică din județul Călărași a analizat inițierea unui proiect ambițios de reabilitare a zonei din fața spitalului. În fruntea acestui efort se află președintele CJ Călărași, Vasile Iliuta, alături de Bogdan Mihai, administratorul public, și Daniela Mihai, directorul direcției de dezvoltare.

Orice schimbare se întâmplă treptat, pas cu pas. Înțelegem că există așteptări mari și uneori parcă ni se epuizează răbdarea. Totuși, în esență, progresul se manifestă în cele din urmă”, a scris Bogdan Mihai pe o rețea de socializare.

Proiectul vizează crearea unor parcări auto moderne, acoperite cu panouri fotovoltaice, pentru a promova sustenabilitatea și utilizarea energiei regenerabile. În plus, spații de recreere vor fi integrate în designul urbanistic, pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a pacienților.

Oamenii sunt pilonii schimbării, asumându-și atât succesul cât și eșecul. Ei sunt cei care părăsesc confortul birourilor și se avântă acolo unde există provocări de abordat. Asta este esența activității noastre, zi de zi”, a mai scris Bogdan Mihai în postarea sa.

În urma unei ședințe tehnice și a unei analize atente a situației pe teren, administrația publică a decis să urmeze un traseu care combină utilitatea cu elemente ale civilizației moderne. Scopul final este de a construi un mediu urban prietenos, care să servească atât prezentului, cât și viitorului.

Advertisement

Imaginile și conceptul care au ghidat proiectarea viziunii despre civilizație vor fi prezentate publicului pentru a suscita transparență și implicare în procesul de transformare urbană.

Continue Reading

Cele mai vizualizate