Connect with us

Știri

Primarul Gazu Aurică plânge la ușa PSD că nu poate realiza proiectele propuse

Published

on

După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!”

Aurică Gazu, primarul PSD reales duminică în comuna Curcani, județul Călărași, și-a sărbătorit cu mare fast victoria. Edilul a dat o petrecere uriașă în propria curte, la care au participat sute de oameni, care nu au respectat nicio regulă de distanțare, fără a fi deranjați de polițiști.

Petrecerea din curtea primarului a durat toată noaptea, au povestit unii localnici pentru Libertatea, dar nu a fost întreruptă de niciun reprezentant al forțelor de ordine, deși muzica era la maximum și invitații, în frunte cu primarul, nu respectau normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

“A ținut o petrecere foarte mare, fără nicio reținere. De ce nu a fost poliția acolo? De ce nu au fost jandarmii? E interzis să faci asemenea petreceri, mai ales acum, pe timp de pandemie”, s-a plâns unul dintre vecinii primarului. Contactat de Libertatea, la telefonul primarului Aurică Gazu a răspuns un nepot, care a confirmat petrecerea de duminică seara.Citeşte întreaga ştire: După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!” – relatează Libertatea.ro

https://youtu.be/hj2Ger7TVoA

Advertisement

Lăsăm petrecerea deoparte și revenim la lucruri mai triste. Primarul social-democrat, fost liberal, a venit în conferința PSD să se plângă că nu poate finalizate cele 4 proiecte demarate pentru dezvoltarea localității. Un proiect controversat al edilului este legat de reabilitatea unei școli, valoarea proiectului fiind supraevaluată, spun unii consilierii locali din Consiliului Local Curcani. 

 

Curcani, Gazu Aurel: Pot să spun că prin PNDL avem 4 proiecte destul de mari. Primul proiect presupune reabilitarea și modernizarea primăriei, asfaltare în comuna Curcani, înființare rețea de canalizare și înființarea unui dispensar uman. Aș vrea să trag un semnal de alarmă referitor la dispensar, acesta nu a fost bine devizat și nimeni nu vrea să participe la licitație. Îmi doresc, ca să pot duce mai departe acest proiect, să îl refacem și să ni se aprobe. Îmi doresc ca cele 4 proiecte să fie duse la bun sfârșit.

https://youtu.be/OGialEm6N-I

Investițiile demarate în Curcani sunt importante, însă sumele alocate și utilizate sunt exagerate, apreciază un consilier local. Acoperișul unei școli din localitate ar fi fost schimbat de două ori, iar prețul proiectului pare a fi exagerat de mare, de la 12 miliarde lei, la 21 miliarde lei.

Mai multe camere video au fost montate în parcul de lângă Primăria Curcani, o investiție necesară însă numărul exagerat al acestora lasă impresia unei investiții realizate doar pentru a cheltuii peste 1,9 miliarde lei vechi. O alee pietonală asfaltată pe o strada principală din localitate, valoarea proiectului fiind de peste 2,2 miliarde. Denivelări, gropi apărute sub asfalt și borduri montate la sfoară… imaginea de jos vorbește de la sine.

Advertisement

Rămâneți aproape, revenim cu detalii

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Rețea de canalizare în comuna Ciocănești. Cum arată localitatea după patru ani de muncă

Published

on

Primarul Dan Velicu își prezintă bilanțul la patru ani de mandat: Ciocănești, pe drumul către o comunitate europeană.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Dan Velicu a reflectat asupra realizărilor și a proiectelor implementate în timpul primilor patru ani de mandat la conducerea Primăriei Ciocănești. Cu un ton de bucurie și încredere în viitorul comunei, primarul Velicu a subliniat că eforturile echipei sale au transformat Ciocănești într-o localitate modernă și în plină dezvoltare.

Cu investiții de peste 10.800.000 de euro în proiecte pentru dezvoltarea comunității, primăria a reușit să pună bazele unei infrastructuri solide și a serviciilor esențiale pentru locuitorii săi. O parte dintre proiecte au fost moștenite din fosta administrație, pe care actualul edil le duce mai departe.

Printre realizările notabile se numără modernizarea dispensarului comunal și aducerea unui medic de familie cu normă întreagă, asigurând accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii. De asemenea, extinderea rețelei de canalizare și a stației de epurare este un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții.

În sectorul educației, construcția unei săli moderne de educație fizică la Școala Nr.1 Ciocănești demonstrează angajamentul pentru promovarea unui stil de viață sănătos printre tineri și investiția în viitorul lor.

Advertisement

Aceste proiecte reprezintă doar câteva dintre eforturile depuse de primarul Velicu și de echipa sa pentru a transforma visul unei comunități mai prospere în realitate.

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate