Connect with us

Știri

Eduard Grama / Ecoaqua: Nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași

Published

on

Activitatea operatorului de apă-canal din Călărași s-a intensificat în ultima perioadă, cauza principală fiind seceta pedologică și efectele produse asupra rețelei de alimentare cu apă potabilă a populației. În ciuda faptului că multe localități cu sistem independent de alimentare cu apă susțin că întâmpină probleme cu necesarul de apă pe care trebuie să-l asigure populației, conducerea Ecoaqua Călărași dă asigurări că nu sunt probleme deosebite privind perioada săracă în apă.

Prezent în conferința de presă a PSD de joi, 4 august, directorul Eduard Grama a precizat că nu sunt identificate aspecte alarmante care să semnaleze vreo problemă. 

( Eduard Grama / Ecoaqua Călărași – semanarea contractului POIM pentru Călărași și Urziceni 12 iul. 2022 )

Eduard Grama, director general Ecoaqua: Pot să vă spun că a fost o provocare în momentul în care, împreună cu președintele, am hotărât că trebuie să ajung la operatorul de apă și canal. Nu-mi erau străine lucrurile vizavi de acest operator, pentru că din 2019 am fost președintele adunării generale a acționarilor, iar ulterior am fost președintele consiliului de administrație. A început o luptă contra cronometru pentru semnarea acestui proiect, pentru că dacă depășeam acest an ar fi fost amânat cu încă un an, adică din 2024 urma să semnăm acest contract prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă. În 3 luni am reușit ca din cele 15 județe care erau în lista de așteptare, Călărași fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract în faza a doua a POIM, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare. Cred că ne vom apropria de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași, în peste 90 de localități aferente celor două județe – Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în martie-aprilie 2023, iar spre sfârșitul anului 2023 sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări.

E nevoie de acest proiect, pentru că o problemă reală a infrastructurii de apă și vă spun aici, pentru că avem o problemă de ieri pe Str. Belșugului, o avarie cu care ne luptăm de două zile. Infrastructura este făcută cu 30-40 de ani în urmă, o infrastructură care nu a fost înlocuită și care afectează în mod direct consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară.

Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametrii normali și în paralel așteptăm în circa o săptămână să obținem buletinele de analiză la puțurile forate la intrarea în mun. Călărași, puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii mun. Călărași. Eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul EcoAqua, din cadrul laboratorului care cunosc fenomenul , și sunt convins că vom avea în continuare o apă bună și cristalină în mun. Călărași.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro