Știri

Eduard Grama / Ecoaqua: Nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași

Published

on

Activitatea operatorului de apă-canal din Călărași s-a intensificat în ultima perioadă, cauza principală fiind seceta pedologică și efectele produse asupra rețelei de alimentare cu apă potabilă a populației. În ciuda faptului că multe localități cu sistem independent de alimentare cu apă susțin că întâmpină probleme cu necesarul de apă pe care trebuie să-l asigure populației, conducerea Ecoaqua Călărași dă asigurări că nu sunt probleme deosebite privind perioada săracă în apă.

Prezent în conferința de presă a PSD de joi, 4 august, directorul Eduard Grama a precizat că nu sunt identificate aspecte alarmante care să semnaleze vreo problemă. 

( Eduard Grama / Ecoaqua Călărași – semanarea contractului POIM pentru Călărași și Urziceni 12 iul. 2022 )

Eduard Grama, director general Ecoaqua: Pot să vă spun că a fost o provocare în momentul în care, împreună cu președintele, am hotărât că trebuie să ajung la operatorul de apă și canal. Nu-mi erau străine lucrurile vizavi de acest operator, pentru că din 2019 am fost președintele adunării generale a acționarilor, iar ulterior am fost președintele consiliului de administrație. A început o luptă contra cronometru pentru semnarea acestui proiect, pentru că dacă depășeam acest an ar fi fost amânat cu încă un an, adică din 2024 urma să semnăm acest contract prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă. În 3 luni am reușit ca din cele 15 județe care erau în lista de așteptare, Călărași fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract în faza a doua a POIM, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare. Cred că ne vom apropria de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași, în peste 90 de localități aferente celor două județe – Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în martie-aprilie 2023, iar spre sfârșitul anului 2023 sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări.

E nevoie de acest proiect, pentru că o problemă reală a infrastructurii de apă și vă spun aici, pentru că avem o problemă de ieri pe Str. Belșugului, o avarie cu care ne luptăm de două zile. Infrastructura este făcută cu 30-40 de ani în urmă, o infrastructură care nu a fost înlocuită și care afectează în mod direct consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară.

Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametrii normali și în paralel așteptăm în circa o săptămână să obținem buletinele de analiză la puțurile forate la intrarea în mun. Călărași, puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii mun. Călărași. Eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul EcoAqua, din cadrul laboratorului care cunosc fenomenul , și sunt convins că vom avea în continuare o apă bună și cristalină în mun. Călărași.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version