in

Eduard Grama anunță de pe șantierul portului turistic de ambarcațiuni că lucrările sunt în curs de desfășurare

Administratorul public Eduard Grama s-a aflat ieri pe șantierul portului turistic de ambarcațiuni pentru a prezenta stadiul lucrărilor. În acest moment, urmează să fie excavate din bazinul portuar circa 140.000 de tone de pământ, dintre care 80.000 de tone vor fi reamplasați pentru a ridica malul la cota stabilită de experți, precizează acesta.

Proiectul în valoare de 24.000.000 de euro va putea găzdui în jur de 250 de ambarcațiuni și va avea o parcare cu o capacitate de cel puțin 500 de mașini. Această investiție va crea condiții ultra-moderne  – acces la energie electrică sau un bazin de alimentare. ”Vom trece de etapa în care mergem cu bidoanele la bărci pentru a le alimenta”, explică administratorul călărășean.

Portul turistic de ambarcațiuni împreună cu Promenada este cea mai mare investiție la nivelul Dunării de la Porțile de Fier până la Cernavodă care s-a realizat în ultimii 30 de ani. E vorba de aproximativ 24.000.000 de euro care vor veni doar în această zonă și vor avea rolul de a dezvolta zona de turism a municipiului Călărași”, spune Eduard Grama.

Lucrările se află în grafic. Există promisiunea că utilajele sunt pe drum și că vor fi din ce în ce mai multe, ceea ce va duce la un timp de execuție mai mic. Proiectul ajuns pe masa Ministerului Turismului în 2017 va fi gata în 2024.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consiliului Județean Călărași nu mai poate asigura salariile angajaților instituțiilor statului

Un bărbat din Călărași, care dădea meditaţii, arestat pentru pornografie infantilă şi corupere sexuală a minorilor