Politică

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde fonduri pentru fermierii călărășeni

Published

on

Deputat PSD – Constantin Bârcă: Săptămâna aceasta au început lucrările în comisia de agricultură, silvicultură. În cadrul acestei ședințe am aprobat proiectele care erau la ordinea de zi, și mă refer aici la schemele de ajutor de stat pentru crescătorii din zootehnie, mă refer la crescătorii de bovine, sectorul avicol și suine. În această săptămână am ajuns, de asemenea, la câteva concluzii, și anume că trebuie de îndată să facem un amendament la bugetul de stat pe anul 2021 cu privire la despăgubirile de secetă, mă refer la culturile înființate în primăvara anului 2020. După cum știm, acestea nu au beneficiat de o ordonanță de urgență. Nu s-a făcut nimic în acest sens, nu există un proiect de lege pe site-ul Ministerului Agriculturii, drept pentru care vrem să ne asigurăm că bugetul pe anul 2021 va cuprinde și acești bani necesari, care vor trebuie să ajungă la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării rurale, bani necesarii pentru fermierii noștri pentru a-și continua lucrările. Despăgubirile de secetă pentru lucrările înființate în toamna anului 2019 nu au fost date în integralitate, ci doar 87,2%.

Sperăm că acest lucru să se întâmple în perioada imediat următoare. Pe plan local am deschis un birou parlamentar, unul se află în sediul Partidului Social Democrat, celălalt se găsește la Lehliu-Gară. Îl vom inaugura, în urma discuțiilor cu domnul președinte și cu colegii noștri, poate chiar săptămâna viitoare. În programa acestor birouri va fi următorul: începând cu ora 10:00 în fiecare joi, la sediu, aici în Călărași, și Vineri, de asemenea, începând cu ora 10:00 la Lehliu-Gară.

Aștept călărășenii, cei care au probleme. Problemele lor sunt și problemele noastre pe care sper să reușesc să le rezolv. Să vină, să auzim și să ne implicăm în rezolvarea problemelor. De asemenea, împreună cu colegii mei parlamentari, ne vom implica în perioada următoare la proiectele viitoare pentru dezvoltarea locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version