Știri

Consilierii PSD Marius Dulce și Florin Dinu oferă sprijin copiilor din școala cu învăţământ special din Călărași

Published

on

Astăzi, 4 octombrie 2018, consilierii locali PSD Marius Dulce și Florin Dinu au venit în sprijinul elevilor ce sunt înscriși la cursurile Școlii de învățământ special din municipiul Călărași. Aceștia au oferit două calculatoare care vor veni în sprijinul elevilor cât și cadrelor didactice din cadrul școlii.

În cursul anului 2017, Consiliul Județean Călărași a adoptat un proiect de Hotărâre prin care s-a aprobat înființarea a 9 clase cu regim special integrat pentru Școala Gimnazială “Carol I”.

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie

Aşa cum se arată în proiectul de Hotărâre:  „Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, prin adresa nr. 32 din 06.01.2017, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 207 din aceeaşi dată, a comunicat instituției avizul conform, în vederea înființări unei școli gimnaziale speciale, cu sediul în municipiul Călărași, str. Prelungirea București, nr. 72.(fosta Şcoală nr. 4).

Şcoala Gimnazială Specială Nr.1 funcţionează ca instituţie cu personalitate juridică, încă de anul trecut, din 2017, deservind un număr de 105 elevi,având următoare structură:

Clase de învățământ școlar

Clasă pregătitoare – 1 clasă

Clasa I – 1 clasă

Clasa a III-a – 1 clasă

Clasa a IV-a – 1 clasă

Clasa a V-a – 1 clasă

Clasa a VI-a – 1 clasă

Clasa a VII-a – 2 clase

Clasa a VIII-a – 1 clasă

Clasa a IX-a – 1 clasă

Grupe de învățământ preșcolar

5 grupe preșcolari

Totodată, cu această ocazie, Marius Dulce a stat de vorbă cu directorul Școlii Gimnaziale Speciale Nr. 1 “Carol I”, reușind să identifice împreună mai multe probleme ce nu s-au rezolvat până în prezent. 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version