Connect with us

Actualitate

Comuna Roseți va fi branșată la gaze în anul 2022

Published

on

Localitatea Roseți va fi branșată la rețeaua de gaze naturale. Edilul social-democrat a făcut anunțul în cadrul unui interviu acordat postului CanalSud.ro. Primarul a declarat că în acest moment se lucrează la documentație, branșarea având lor cel mai probabil anul viitor. 

Într-un alt material de presă publicat pe site-ul nostru, primarul Rîjnoveanu se declara nemulțumit de sumele mici de bani pe care localitatea le-a primit după ultima rectificare a bugetului. Localitate cu peste 6500 de locuitori, a primit doar 50.000 de lei până la sfârșitul anului, în comparație cu o localitate de 1.500 de locuitori care a primit o sumă considerabil mai mare, spune primarul.

Pentru anul viitor, Nicolae Râjnoveanu se gândește la mai multe proiecte: gaze naturale, dispensar, o grădiniță de tip after-school, dar și realizarea unei centrale fotovoltaice pe o suprafață de între 3 și 3,5 hectare. Scopul este ca localitatea Roseți să devină independentă din punctul de vedere al consumului de energie electrică în sistemul public și ca prețurile să se mențină la un nivel normal, adaugă politicianul.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

PSD Călărași / Bogdan Mihai: Toate proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 18 martie, sediul PSD Călărași a fost gazda unei conferințe de presă care a adunat atenția asupra celor mai recente evoluții politice din județ. Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, alături de Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași și vicepreședinte al PSD Călărași, au fost prezenți pentru a discuta despre direcția viitoare a partidului și a proiectelor sale.

Bogdan Mihai a început prin a sublinia determinarea echipei de a duce la bun sfârșit toate proiectele începute. “Această echipă pe care a construit-o președintele și în care ne regăsim toți va merge înainte”, a declarat Mihai, evidențiind coeziunea și angajamentul grupului. “Înainte înseamnă să ducem proiectele la final.”

Unul dintre principalele puncte de discuție a fost proiectul parcării suspendate din fața spitalului, care urmează să primească ordinul de începere în săptămânile următoare. Bogdan Mihai a subliniat importanța acestui proiect, menționând că, deși alții l-au considerat nerealizabil, el și președintele Iliuță sunt hotărâți să-l pună în aplicare.

De asemenea, Mihai a adus în discuție și proiectul de anvelopare a spitalului, afirmând că acesta este în stadiul final.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Fotbalul care schimbă destine: Cupa Speranței sprijină trei copii în lupta cu boala

Published

on

cupa speranței

În perioada 20-28 aprilie 2024, Sala Polivalentă “I.C. Neagu” din municipiul Calărasi devine epicentrul unui eveniment dedicat altruismului și solidarității umane: Turneul Caritabil de Fotbal “Cupa SPERANȚEI”. Organizat de publicația Realiatea din Călărași și Primăria Municipiului Calărasi, acest turneu își propune să aducă un zâmbet pe chipul a trei copii curajoși, care luptă împotriva unor maladii grave.

Cu un scop nobil în minte, Cupa SPERANȚEI se concentrează pe sprijinirea copiilor aflați în dificultate medicală, oferind o platformă pentru comunitatea locală și nu numai, să se implice și să ajute.

David-Alexandru Tănase este unul dintre cei trei copii care beneficiază de acest ajutor de neprețuit. La doar 8 ani, el a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică Acută, aflându-se acum în remisiune. Cu resursele financiare reduse ale familiei, turneul devine o lumină de speranță pentru ei, ajutându-i să facă față cheltuielilor medicale și de trai zilnice.

Irina Ecaterina Strugaru, în vârstă de 7 ani, luptă cu autismul infantil. Familia ei se bazează pe veniturile din domeniul construcțiilor și pe asistența personală, iar costurile terapiei și suplimentelor necesare pentru ea sunt greu de suportat. Fiecare contribuție la acest turneu îi aduce un pas mai aproape de tratamentul și îngrijirea de care are nevoie.

Sofia Emilia Buzatu, în vârstă de 9 ani, se confruntă cu un diagnostic crunt: neuroblastom. După două intervenții chirurgicale și tratamente intensive, ea luptă în continuare cu această boală nemiloasă. Costurile medicale ridicate pun o presiune financiară grea asupra familiei, iar acest turneu vine ca un suflu de speranță în viața lor.

Advertisement

Cu participarea a 12 echipe de amatori, turneul reprezintă o uniune a pasionaților de fotbal din comunitatea locală. Echipele precum Sporting Calarasi, Digi Calarasi, sau Friends Team Calărasi se întrec pentru un scop nobil: sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Fie că ești un spectator pasionat de fotbal sau doar un suflet generos, ești invitat să te alături acestui eveniment deosebit. Poți face donații în timpul turneului sau în contul R071 BREL 0005 5396 3272 0100 pentru a contribui la aceste cauze nobile.

Continue Reading

Actualitate

Toți șoferii sunt obligați să dețină „cutia neagră”. Ce date înregistrează dispozitivul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Toți șoferii care doresc să înmatriculeze mașini noi în a doua jumătate a acestui an, începând cu data de 6 iulie 2024, vor fi obligați să le echipeze cu dispozitivul cunoscut sub numele de „cutie neagră”.

Cunoscut ca EDR (Event Data Recorder, denumit popular și cutia neagră), dispozitivul va înregistra o serie de date relevante în cazul unui accident rutier, cum ar fi viteza de deplasare, poziția pedalelor de accelerație și de frână (nivelul de apăsare), turația motorului, unghiul de virare, activitatea sistemelor de siguranță cum ar fi ABS-ul și sistemul de control al stabilității, momentul declanșării airbag-urilor, utilizarea centurilor de siguranță, și altele.

Cutia neagră va monitoriza constant acești parametri, însă datele vor fi stocate doar în cazul unui accident. Astfel, dispozitivul va înregistra și salva numai informațiile înregistrate cu 5 secunde înainte de producerea impactului și timp de 3 secunde după acesta.

Comisia Europeană a subliniat că sistemul nu va permite identificarea proprietarului autovehiculului sau a șoferului și nu va putea înregistra audio sau video. Parlamentul European va stabili în mod clar și precis perioada de păstrare a datelor, precum și persoanele sau entitățile autorizate să le acceseze.

Advertisement

Care este scopul implementării acestui dispozitiv? Alexandru Ancuța, asistent universitar departament autovehicule rutiere, Facultatea de Transporturi a oferit răspunsul.

Ne ajută să determinăm anumite cauze care au dus la producerea accidentului respectiv, și în felul acesta înregistrează niște date din trafic. Știm foarte bine că sunt mai multe țări, printre care și România, unde accidentele sunt la ordinea zilei, noi suntem chiar pe primul loc. Îi ajută foarte mult pe constatatori în momentul în care se întâmplă un astfel de eveniment să determine niște cauze, și poate, de ce nu, identificarea ulterioară a unor soluții prin care să eliminăm cauzele negative” a declarat Alexandru pentru PRO TV.

Este important de menționat că multe dintre mașinile aflate în circulație în prezent sunt deja dotate cu un dispozitiv similar, și anume modulul de control al airbag-ului, care în unele modele de mașini înregistrează date similare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate