in

CJ Călărași finanțează spitalul TBC cu 600.000 lei pentru dotarea cu apartură

Consiliul Județean Calarasi a aprobat bugetul județului in cadrul ședinței ordinare ce a avut loc pe 20 Februarie 2020. 
 
Consilierii județeni au votat acordarea sumei de 600.000 lei, bani ce vor fi cheltuiți pentru achiziționarea aparaturii medicale de ultimă generație. Suma solicitată a fost de 600.000 de lei, din care CJ Călăraşi a fost inițial dispus să aloce doar 350.000 de lei, pe motiv că spitalul ar avea excedent bugetar din anul precedent. La intervenția unuia dintre consilieri a fost aprobată întreaga sumă.
 
Vicepreședintele CJ Calarasi, Valentin Barbu:
V-aș ruga să aprobați majorarea sumei utilizate din excedentul bugetar cu 350.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie pentru achiziționarea unui aparat roentgen fix. Suma solicitată de spital este mai mare, 600.000. Am înțeles că nu există disponibilitate să acordăm întreaga sumă pentru că spitalul are și ceva excedent, mi se pare moral și normal să aprobăm pentru că de trei ani de zile, de câte ori am încercat să-l pun pe lista de dotări, nu s-au găsit fonduri”.
 
Directorul economic al unității medicale Marilena Dediu, a explicat de ce este necesară această achiziție, mulțumind consilierilor pentru aprobare sumei. 
 
Marilena Dediu: „La urgențe funcționăm cu un singur aparat, celălalt este defect și nu se mai poate repara, are 12 ani. Iar pentru un spital de pneumoftiziologie să funcționeze cu un singur aparat este foarte greu. Pot apărea oricând defecțiuni, și cel pe care îl utilizăm are 5 ani. Noi am solicitat 500.000 pentru achiziționarea unui aparat de radiologie și 100.000 lei  pentru celelalte cheltuieli care sunt necesare: obținerea avizelor, casarea aparatului vechi ce care presupune vreo 20 de mii pentru că se face cu firmă autorizată”, a spus directorul economic 
 
Suma alocată de CJ Calarasi pentru dotarea spitalului cu aparatura medicală va fi acordată din veniturile proprii ale Consiliului Județean Calarasi 

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Au început lucrările la noul parc din Lehliu Gară

Primăria Unirea invită doamnele și domnișoarele la Ziua Femeii