Connect with us

Știri

Artiston și Crucea Roșie vor bucura peste 1000 de copii și bătrâni din județul Călărași

Published

on

Peste 1.000 de copii și bătrâni defavorizați din Călărași vor beneficia din această iarnă de acces la apă caldă menajeră, prin campania Ariston Comfort Challenge

 

Călărași, 19 septembrie 2018

Ariston Thermo România,  liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, împreună cu Crucea Roșie Română, pornesc în această toamnă într-o misiune unică, la nivel național, cu scopul de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. Astfel, compania și-a propus să faciliteze accesul la apă caldă menajeră pentru aproximativ 15.000 de copii și vârstnici din întreaga țară, echipând cu boilere performante peste 100 de școli, licee, case de tip familial și cămine de bătrâni. În cadrul campaniei, 9 locații din județul Călărași vor fi echipate boilere care vor deservi peste 1000 de beneficiari.

„Încă de la înființare, am susținut că fiecare dintre noi percepe confortul într-un mod diferit. Cu toate acestea, din păcate, nu toți pornim cu aceleași șanse și iată că, ceea ce pentru o parte dintre români este o normalitate cotidiană, pentru alții este încă un privilegiu. Suntem de părere că nicio instituție de învățământ ori centru de bătrâni din România nu ar trebui să fie private de simplul acces la apă caldă menajeră și de aceea ne-am luat acest angajament, de a aduce un plus de confort în aceste locuri în care locuiesc sau învață zeci de oameni în fiecare zi”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Advertisement

În județul Călărași au fost identificate 9 școli, centre de asistență, comunitare și de recuperare în care accesul la apă caldă, inexistent sau restrictiv, va fi facilitat prin instalarea a 13 boilere cu capacități de 30 și 100 litri.  Astfel, peste 1000 de locuitori ai județului vor avea, începând din această iarnă, un loc mai confortabil în care să învețe sau să-și continue activitățile de recuperare medicală.

Lista completă a locațiilor beneficiare poate fi consultată în continuare:

  • Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești
  • Centrul comunitar pentru rromi Oborul Nou
  • Centrul de Zi pentru Copii Sf. Nicolae Ștefan Cel Mare
  • Centrul Comunitar Procomunitate Vlad Țepeș
  • Centrul de Asistență după Programul Școlar, tip Afterschool
  • Școala Gimnazială Nana
  • Școala Gimnazială Răzvani Lehliu Gara
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Cuza Voda
  • Școala Gimnazială Dragoș Vodă

Apa caldă curentă în școlile sau centrele de zi din mediul rural este un concept abstract. Iată că prin intermediul campaniei desfășurate de Ariston Thermo România, reușim să schimbăm această  realitate tristă. În sfârșit, copiii din aceste zone își vor spăla mâinile, iarna, cu apă caldă!”, a declarat Aura Giurcă, director filială Crucea Roșie Călărași.

Pe parcursul campaniei, Ariston Thermo România va dona peste 300 de boilere cu capacități de 30,50 sau 100 de litri în peste 100 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni sau centre de recuperare medicală.

Acțiunea companiei pe plan local face parte dintr-o campanie derulată de Ariston la nivel global –  Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Aici, compania și-a asumat livrarea tuturor materialelor necesare și construirea, pe un teren cu diverse adversități, unei case modulare inovatoare și călduroase, denumită Ariston Comfort Zone.

Locuința sustenabilă, capabilă să reziste celor mai extreme condiții climatice, a fost donată de către Ariston unei echipe de cercetători din cadrul Institutului de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga,  devenind baza stabilă și funcțională de unde cercetătorii își vor continua studiile privind schimbările climaterice, chiar și perioada iernii polare.


Despre Ariston Thermo România

Advertisement

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.


Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul „ComfortChallenge”  este parte din această componentă importantă a activității organizației.

Advertisement

www.crucearosie.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cum să rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp

Published

on

Rambursarea la timp a creditului este crucială pentru a menține un istoric de credit bun și a evita penalizările și dobânzile de penalizare.

Iată 7 sfaturi esențiale pentru a te asigura că rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp:

  1. Planifică-ți bugetul

– Înainte de a lua un credit rapid, analizează-ți cu atenție veniturile și cheltuielile pentru a te asigura că poți suporta rata lunară.

– Creează un plan de rambursare realist, care să includă toate costurile implicate, cum ar fi dobânda și comisioanele.

– Utilizează instrumente online de calculare a ratelor pentru a estima suma exactă pe care o vei avea de rambursat lunar.

  1. Stabilește priorități

– Asigură-te că rambursarea creditului este o prioritate în bugetul tău lunar.

– Acoperă mai întâi datoriile cu dobândă mai mare, cum ar fi creditele rapide, pentru a evita acumularea de penalizări.

Advertisement

– Stabilește un sistem de categorisire a cheltuielilor pentru a identifica unde poți economisi bani pentru a direcționa mai mult spre rambursarea creditului.

  1. Alege o modalitate de plată convenabilă

– Optează pentru o modalitate de plată automată, cum ar fi un debit direct din contul bancar, pentru a evita întârzierile la plată.

– Asigură-te că ai suficientă disponibilitate în cont la data scadentă a ratei.

– Explorează alternative de plată online sau prin aplicația mobilă a IFN-ului.

  1. Urmărește îndeaproape termenele de plată

– Notează data scadentă a fiecărei rate și setează-ți mementouri pe telefon sau calendar pentru a te asigura că nu o uiți.

– Abonează-te la notificările prin e-mail sau SMS oferite de IFN pentru a fi informat cu privire la termenele de plată.

– Verifică periodic contul online pentru a monitoriza stadiul rambursării creditului.

  1. Fii pregătit pentru cheltuieli neprevăzute

– Constituie un fond de urgență pentru a face față cheltuielilor neașteptate care ar putea afecta capacitatea ta de a rambursa creditul.

– Asigură-te că ai o rezervă de bani suficientă pentru a acoperi cel puțin o rată lunară în caz de urgență.

Advertisement

– Ia în considerare posibilitatea de a contracta o asigurare de credit care te poate proteja în caz de șomaj, boală sau alte evenimente neprevăzute.

  1. Comunică cu IFN-ul

În caz de dificultăți financiare, contactează imediat IFN-ul pentru a găsi o soluție amiabilă.

– Există posibilitatea de a renegocia termenii contractului, de a obține o amânare sau de a refinanta creditul.

– IFN-ul are obligația de a te informa cu privire la opțiunile disponibile și de a te ajuta să găsești o soluție potrivită pentru situația ta.

  1. Evită supraîndatorarea

– Nu lua mai multe credite rapide decât îți poți permite să rambursezi.

– Evaluează cu atenție nevoile tale financiare și împrumută doar suma de care ai nevoie.

– Calculează suma totală a ratelor lunare pentru a te asigura că nu depășește o treime din venitul tău lunar.

Reține: Rambursarea la timp a creditelor rapide fara ANAF te ajută să îți menții un istoric de credit bun, ceea ce îți va facilita accesul la alte produse financiare în viitor. Responsabilitatea și planificarea atentă sunt esențiale pentru a evita problemele financiare și a beneficia de avantajele creditelor rapide.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Se oprește apa în municipiul Călărași. Vezi zona afectată

Published

on

‼️ 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩ă 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥ă – 𝐌𝐮𝐧. 𝐂ă𝐥ă𝐫𝐚ș𝐢

Pentru îmbunătățirea calității serviciului de furnizare apă-canalizare, în data de 29.03.2024, în intervalul orar 08:00-13:00, se va executa o lucrare în vederea întregirii rețelei de apă, ce necesită sistarea apei potabile pentru următoarele tronsoane:

□Str. I.L.Caragiale tronson cuprins între str. Grivița și Bd.Republicii;
□Str. Răsăritului;
□Str. Rozelor
□Aleea X- str. Grivița tronson cuprins între str. I.L.Caragiale-str.București

Rugăm utilizatorii afectați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!

Advertisement

Continue Reading

Știri

Spitalul Județean Călărași va avea o nouă parcare. Cum arată proiectul futurist

Published

on

Astăzi, administrația publică din județul Călărași a analizat inițierea unui proiect ambițios de reabilitare a zonei din fața spitalului. În fruntea acestui efort se află președintele CJ Călărași, Vasile Iliuta, alături de Bogdan Mihai, administratorul public, și Daniela Mihai, directorul direcției de dezvoltare.

Orice schimbare se întâmplă treptat, pas cu pas. Înțelegem că există așteptări mari și uneori parcă ni se epuizează răbdarea. Totuși, în esență, progresul se manifestă în cele din urmă”, a scris Bogdan Mihai pe o rețea de socializare.

Proiectul vizează crearea unor parcări auto moderne, acoperite cu panouri fotovoltaice, pentru a promova sustenabilitatea și utilizarea energiei regenerabile. În plus, spații de recreere vor fi integrate în designul urbanistic, pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a pacienților.

Oamenii sunt pilonii schimbării, asumându-și atât succesul cât și eșecul. Ei sunt cei care părăsesc confortul birourilor și se avântă acolo unde există provocări de abordat. Asta este esența activității noastre, zi de zi”, a mai scris Bogdan Mihai în postarea sa.

În urma unei ședințe tehnice și a unei analize atente a situației pe teren, administrația publică a decis să urmeze un traseu care combină utilitatea cu elemente ale civilizației moderne. Scopul final este de a construi un mediu urban prietenos, care să servească atât prezentului, cât și viitorului.

Advertisement

Imaginile și conceptul care au ghidat proiectarea viziunii despre civilizație vor fi prezentate publicului pentru a suscita transparență și implicare în procesul de transformare urbană.

Continue Reading

Cele mai vizualizate