Connect with us

Știri

AFC Dunărea Călărași/ Pustai: Pe 22 iunie intenţionăm să demarăm pregătirile

Published

on

Aflată în partea secundă a clasamentului, Dunărea nu va mai juca nici un meci în acest sezon şi în consecinţă se pregăteşte pentru următorul care ar putea începe pe 22 august. Antrenorul Cristian Pustai spune că pregătirile ar putea demara pe 22 iunie, asta şi în funcţie de evoluţia evenimentelor însă până atunci se vor purta discuţii cu o parte din jucători, consideraţi, de bază, pentru încheierea de noi contracte.

Domnule profesor, care ar fi ultimele noutăţi din tabăra Dunării?

Din câte ştiu eu, miercuri vor avea loc primele discuţii cu unii dintre jucătorii aflaţi la final de contract, jucători de bază cum ar fi Şandru, Honciu, Boboc şi B. Rusu. Ne-am propus să păstrăm un ax central. Acum, sperăm că şi negocierile vor fi bune, în sensul că jucătorii vor accepta să colaboreze, şi pe viitor, cu Dunărea Călăraşi. Aşa trebuie să construim. Ne-am format un „schelet”, doar că mai trebuie să-l şi păstrăm.

Mai sunt câţiva jucători care au opţiuni de prelungire, cum ar fi Ariel Lopez, Krell, sper să fie în acest nucleu şi A. Ozcan care şi-a manifestat disponibilitatea să rămână. Desigur şi Ţenea. Adică un fel de ax central, cu doi fundaşi centrali, doi închizători, jucătorul din spatele „vârfului” şi atacantul. Unde dacă am avea şi „dublurile”, atunci de-aici putem începe construcţia unei echipe care să aibă ca obiectiv promovarea.

Când estimaţi să demaraţi pregătirile?

Advertisement

Am prognozat, cam pe 22 iunie. Dar să vedem ce se întâmplă în continuare. Eu consider că 2 luni, dacă liga a 2-a va începe pe 20 august, cum a fost prima strigare, ar fi o perioadă suficientă pentru antrenamente. Din 22 iunie şi până pe 30 iunie când expiră toate contractele, vom vedea cu cine vom mai discuta dintre jucători.

După părerea dvs., cam de câte „implanturi” ar fi nevoie în vară pentru a construi un lot realmente competitiv?

Să începem cu acei juniori de 2002 pe care nu-i avem şi va trebui să-i căutăm, asta dacă va rămâne aşa. Poate se schimbă ceva, deşi nu cred că se vor uita pe „zona” asta. Pentru că toată lumea „a stagnat” cu un an. Această decizie a fost luată în ideea că Under 17 să aibă jocuri. Acuma, toate se repetă cu un an, nu ştiu dacă mai are logică această „obligativitate”, adică un jucător de 17 ani, obligatoriu în teren. Schimbarea lui se va face tot cu unul de 17 ani. Deci practic îţi trebuie în lot cel puţin 3 jucători de 2002 şi 3 de 2000 sau 2001.

Credeţi că va fi păstrat sistemul de acum din ediţia 2019 – 2020?

Aşa ar fi normal dacă tot stagnăm cu un an. Atunci amânăm şi decizia asta. Deci, aşa ar fi normal să rămână aşa: 2000 cu 2001. Atunci am avea 6 jucători. Dacă nu, va trebui să căutăm, deci şi aici vorbim de nişte transferuri.

Dacă ne referim la seniori, părerea mea e că ar fi nevoie de 6 jucători. Un lot de 24 de jucători plus 3 portari sau 22 de jucători plus 3 portari. Va veni imediat şi iarna iar perioada de transferuri se va întinde până spre octombrie.

Advertisement

Din cei 22, 6 sunt de la 2000 la 2002. Cumva, se îngrădeşte, să zic aşa, dreptul la muncă. Rămân 16 jucători de câmp. Portarii sunt separaţi, acolo-i subiect închis. Să vedem ce vom face. Ştim că Krell are opţiune de prelungire, Calancea e la final de contract, Began e pentru încă un sezon jucătorul Dunării. În privinţa lor nu mă pot pronunţa până nu se discută cu jucătorii.

Mulţumesc.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

La secția de pompieri Lehliu Gară din Călărași s-a pensionat un tată, iar fiul acestuia a preluat ștafeta

Published

on

La secția de pompieri Lehliu Gară, plutonier adjutant șef  Neculae Onuţă a ieşit la pensie în aplauzele colegilor săi de serviciu, iar băiatul său, soldat gradat profesionist Neculae Robert Andrei, preia ştafeta. 

Pe platoul din incinta Secţiei de pompieri Lehliu Gară, salvatorii lehlieni s-au despărţit de unul dintre camarazii lor de arme, Plutonier adjutant şef Neculae Onuţă, care se retrage „pentru a se bucura de o binemeritată odihnă și de o pensie liniștită alături de familie şi de toţi cei dragi”, precizează ISU Călărași. 

Reprezentantul comenzii I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași – Prim adjunct al inspectorului şef –Colonel Stoian Codruţ l-a felicitat pe plutonier, i-a mulțumit pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o în cadrul unității şi i-a urat să se bucure de multă sănătate și de viață lungă.

Și colegii din cadrul ISU Călărași îi transmit colegului lor proaspăt intrat în rândul pensionarilor să aibă parte de „multă sănătate, liniște în familie și pensie cât mai lungă”, a precizat purtătorul de cuvât, plutonier adjutant șef, Tătăranu Ștefan-Ovidiu.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii militari au venit în sprijinul iniţiativei „Săptămâna Verde” la Grădinița „Step by Step” din municipiul Călărași. La ce activități au participat cei mici

Published

on

Sursă fotografii: ISU Călărași

Pompierii militari călărăşeni au desfăşurat activităţi de informare preventivă şi exerciţii de evacuare în caz de incendiu la Grădiniţa „Step by Step” din municipiul Călăraşi, cu ocazia inițiativei naționale „Săptămâna Verde”. La eveniment au participat specialişti din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție şi Rezilienţa Comunităţii, alături de reprezentanţi ai Inspecţiei de Prevenire.

Cu această ocazie, copiilor li s-au prezentat mai multe teme și informații specifice din cadrul campaniilor naționale de informare preventivă elaborate la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă: 

  • F.O.C. – “Flăcările Omoară Copii”, 
  • R.I.S.C. – “Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”,
  • „Renunţă! Siguranța nu este un joc de noroc!”,
  • “Nu tremur la cutremur!”

ISU spune că cei mici au fost încântaţi de tot ceea ce au văzut și s-au arătat a fi foarte interesaţi de întreaga activitate a pompierilor militari, de echipamentele, accesoriile şi autospecialele lor de intervenţie. Copiii au dorit să pună foarte multe întrebări, iar salvatorii au răspuns tuturor solicitărilor. Unii dintre cei prezenţi şi-au ales deja meseria, spunând în cor ce vor să facă când vor fi mai mari: pompieri şi paramedici SMURD. 

Mulţi dintre cei mici au dorit, de asemenea, să se îmbrace cu echipamentele de intervenţie ale salvatorilor şi chiar să folosească accesoriile şi pistoalele de înaltă presiune ale autospecialelor în cadrul unor sesiuni demonstrative, iar salvatorii au răspuns pozitiv tuturor solicitărilor. Cu această ocazie, copiii de la Grădiniţa „Step by step” au putut vedea şi interiorul autospecialei de pompieri.   

Ce este săptămâna verde?

Potrivit Ministerului Educației, „Săptămâna verde” este un program național, în acord cu prevederile raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administrației Prezidențiale, ale Strategiei naționale privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030 și ale Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Advertisement

Sursă: Ministerul Educației

În județul Călărași, Săptămâna Verde are loc în perioada 22-26 aprilie.

Edupedu scrie că programul a primit 100 de milioane de lei din Fondul pentru mediu, pentru 2024 și 2025, adică echivalentul a 5 covrigi și jumătate per elev. Aceeași sursă precizează că Marcel Ciolacu a declarat că „banii vor fi folosiți în acest an și anul viitor pentru activități educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice și la protejarea mediului”.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate